Márkát épít a Bornegyed

Budapest Bornegyede márkát épít: bárki pályázhat ötletével, hogyan tenné a budafoki borkultúrát és turizmust branddé és hogyan építené fel a kerület turisztikai arculatát.

Budapest fő látványosságait mindenki ismeri: turistaként kihagyhatatlan a Budai Vár, a bulinegyed és a Római. Pedig más kerületekben is vannak klassz, némileg eldugott, de legalább nem tömegek által látogatott turistacsalogató célpontok. Miért ne lehetne az egyik a boráról híres Budafok? Budafok-Tétény Önkormányzata most ötletpályázatot hirdet: a pályázók fő feladata, hogy megalkossák a XXII. kerület mint Bornegyed arculatát, illetve, megtervezzék, hogy ezt a brandet miként népszerűsítenék.

A pályázat során olyan marketingjavaslatokat várnak, melyek segítségével Budafok határozott helyet foglalhat el Budapest turisztikai térképén, úgy úticélként, mint szakmai elhelyezkedési lehetőségként. A cél tehát, hogy Budafok neve egyet jelentsen az élménydús kikapcsolódás lehetőségével és a gazdag borkultúrával, hiszen a pályázat a bor- és pezsgőkészítés széleskörű megismertetését helyezi fókuszba.

Katakombák, barlanglakás, borospincék, Duna-part

Az itt élők jól tudják, hogy kerületük számos vonzó célpontot tud felmutatni az ide látogató turistáknak, mégis egyelőre kevés turista mondja azt: menjünk ki Budafokra! Pedig elbűvölő utcácskák alkotják a régi városrészt, van itt vízpart, és persze hűvös borospincékben lehet megpihenni a séták után. Megérdemelné ez a városrész, hogy a köztudatban olyan előkelő turisztikai desztinációként szerepelhessen, mint Szentendre vagy a Római part.

Ehhez várja az önkormányzat a fiatalok friss ötleteit, hogy szabadjára engedjék kreativitásukat, és lendületüket és adjanak vadonatúj, üde arculatot a kerületnek.

A pályázatra minden 18. életévét betöltött, de 35 évnél nem idősebb magyar, illetve európai uniós állampolgár jelentkezhet, az önkormányzat nem köti végzettséghez vagy szakmai tudáshoz a jelentkezést. A pályázatok benyújthatók egyénileg, de aki inkább csapatban pályázna, azt is megteheti.

A pályázatról bővebben a http://budafokteteny.hu/YouInHerit weboldalon tájékozódhat.

Ütemezés:

Pályázatok leadásának határideje: 2018. augusztus 20.

Ötletek előszűrése, az értékelési szempontok alapján legígéretesebb pályázatok (ötletek), összesen 5 db Pályázat kiválasztása a felkért szakmai zsűri által: 2018. augusztus 24.

Döntő – a legígéretesebb pályaművek végleges prezentálása, eredményhirdetés: Budafoki

Borfesztivált megelőző nap: 2018. augusztus 30.

A zsűri elnöke:

Szalay- Bobrovniczky Alexandra – XXII. kerületi főpolgármester-helyettes

A zsűri további tagjai:

Szepesfalvy Anna – XXII. kerületi alpolgármester

Dr. Schneller Domonkos – KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt.

stratégia főigazgató

Katona Eszter – Katona Borház marketing és sales munkatárs

Kovács György – Törley Pezsgőpincészet Kft. ügyvezető igazgató

Nagy László – ACG Reklámügynökség kreatív igazgató

A zsűri további tagjai a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem képviseletében lesznek jelen.

A különdíj zsűrijét – a YouInHerit keretében – a Soós István Borászati és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskolával közösen létrehozott Bortuszitikai asszisztens képzésen részt vett diákok 3 főből álló csapata fogja alkotni.

Díjazás:

Az 1. helyezett nyereménye: 300.000 Ft és a Magyar Turisztikai Ügynökség által felajánlott 4

borból álló borcsomag

A 2. helyezett nyereménye: 200.000 Ft és a Magyar Turisztikai Ügynökség által felajánlott 4

borból álló borcsomag

A 3. helyezett nyereménye: 100.000 Ft és a Magyar Turisztikai Ügynökség által felajánlott 4

borból álló borcsomag

Különdíj nyereménye: 6 palack borból álló válogatás a Soós István Borászati és Élelmiszeripari

Szakgimnázium és Szakközépiskola jóvoltából

  • Megosztom