Aláírták a TV2 eladását

Befejeződött az idei év eddigi legnagyobb médiabiznisze. Magyarorazág második számú  kereskedelmi tévéje tegnaptól Simon Zsolté és Yvonne Dederické. A vezetők korábbi tájékozatása szerint az eladó által nyújtott hitelből tudták megvenni a csatornát.

“Óriási lehetőség, hogy tulajdonosként, a saját érdekeink mentén eljárva képviseljük a vállalatot. Azáltal, hogy a tulajdonosi szint közelebb került a hazai piachoz, a hazai trendek gyorsabb lekövetése, rugalmasabb alkalmazkodás válik lehetővé a TV2 Csoport számára” – mondta Simon Zsolt tulajdonos, a TV2 Csoport vezérigazgatója az aláírás alkalmából.

„A TV2 Csoport versenyképes médiavállalat, amely hatalmas lehetőségek előtt áll, mindezt az év eleje óta elért kimagasló nézettségi eredmények is egyértelműen jelzik. Rugalmasabb, dinamikusabb szervezettel, hatékonyabb döntéshozatallal folytatjuk a korábban megkezdett munkát” – tette hozzá Yvonne Dederick tulajdonos, a TV2 Csoport vezérigazgató-helyettese.

A ProSiebenSat.1 részéről jelenlévő Bernd Wendeln kiemelte: „A ProSiebenSat.1 bizalommal tekint az új tulajdonosokra. Simon Zsolt és Yvonne Dederick korábban már bizonyította rátermettségét. A 2012-ben elfogadott új stratégia eddigi eredménye egyértelművé tette számunkra, hogy személyük garancia a TV2 Csoport sikerére, ami lehetővé teszi majd a ProSiebenSat.1 által nyújtott eladói hitel visszafizetését.”

Simon Zsolt a Marketing&Mediának korábban cáfolta, hogy bármilyen harmadik fél állna mögöttük, és minden ilyen jellegű találgatást visszautasítanak.

Azzal kapcsolatban ugyanakkor nem nyilatkoztak, hogy mennyit fizettek a TV2-ért a tulajdonosnak, mint ahogy arról sem beszéltek, hogy pontosan meddig kell visszafizetniük a hitelt.

 

 

  • Megosztom