Márciusban jöhetnek a részletek a Netflix új riválisáról

Március 25-én mutatja be részletesen az Apple a Netflix egyik riválisának szánt streaming videószolgáltatását a Bloomberg információi szerint. A bemutatóra olyan ismert hollywoodi személyiségeket várnak, mint J.J. Abrams, illetve Jennifer Garner.

A Bloomberg beszámolója szerint az új szolgáltatást valószínűleg beépítik majd az Apple TV alkalmazásba és a hírügynökség úgy tudja, hogy nyárra várható a hivatalos indulás. A tudósítás szerint úgy tudja, hogy az Apple az Amazon Prime-nál is látott megoldáshoz hasonlóan lehetővé teszi majd, hogy más szolgáltatásokat is vásárolhassanak a felhasználók a platformon keresztül. Azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy más streaming szolgáltató tartalmai is elérhetők lesznek-e az új megoldáson keresztül.

A CNBC értesülései szerint egyébként az Apple és az HBO közötti tárgyalások a tartalmak átvételéről még nincsenek abban a fázisban, hogy gyors megállapodás születhessen, az pedig kevéssé valószínű, hogy a Netflix és a Hulu programjai az Apple streaming szolgáltatásában is hozzáférhetők legyenek. A CNBC úgy tudja, hogy a Starz, a CBS és a Viacom előfizetős megoldása várhatóan majd elérhető lesz az Apple platformon keresztül. A CNBC egyébként a Bloombergtől eltérően úgy tudja, hogy akár már áprilisban vagy májusban elindulhat az Apple új szolgáltatása.

A március 25-i eseményen résztvevő Abrams és Jennifer Garner együtt dolgoznak egy, az Apple számára fejlesztett produkción, de Sofia Coppola és Bill Murray szereplésével is érkezik majd tartalom a cég új szolgáltatásába.

Érdekesség, hogy március 25-én várhatóan nem csak a streaming megoldását, de az új, fizetős hírszolgáltatását is bemutatja majd az Apple.

A fizetős streaming videószolgáltatások kapcsán egyébként izgalmas év várható idén, hiszen a piacot egyelőre uraló Netflix számára nem csak az Apple jelent majd kihívást, de várhatóan a Disney is elindítja saját szolgáltatását, és ha igazak a hírek, a jövőben például csak az ő platformjukon lesznek elérhetők a Marvel Cinematic Universe-be tartozó szuperhősfilmek.

  • Megosztom