Maradona titkai a Discovery exkluzív filmjében

Diego Maradona utcai csibészből lett futball isten, aki tragikus hirtelenséggel, mindössze 60 évesen hunyt el szívelégtelenségben. De mi lehet a halálának valódi oka? Erre a kérdésre keresi a választ a Mi ölte meg Maradonát? című dokumentumfilm, amelyet a magyar nézők január 24-én, vasárnap este láthatnak a Discovery Channel műsorán.

A Mi ölte meg Maradonát? című dokumentumfilm részletesen mutatja be az ideje előtt távozó rendkívüli sportember életét, akinek függősége egy idő után a játékára is hatással volt. Tanúi lehetünk, hogy a gyerekkorában kezdődő veszélyes életvitele hogyan vezetett végül a halálához. A szerény Buenos Aires-i közegben élő, tehetséges fiúcskából lett szupersztár Maradona életét a zsenialitás és a trauma jellemezte leginkább. A szegény családi háttér miatt, a tehetsége ellenére is fizikálisan hátrányban volt, ezért fiatal korát túlnyomóan a különböző orvosi kezelések határozták meg.

Az 1986-os angolok ellen vívott világbajnoki negyeddöntőben szerzett és máig vitatott „Isten keze” gólja csupán a kezdete volt az őt körülölelő ellentmondásoknak. A Napoli csapatába történő, nem mindennapi átigazolást követően a hírnév és a nyomás még intenzívebbé vált számára, így rövidesen elkezdtek rajta megmutatkozni a kokain, az alkohol és a gyógyszerfüggőség jelei.

Az előzetes boncolás szívelégtelenség által bekövetkezett tüdőödémát állapított meg halálának okaként, amelyet végsősoron az egész életét meghatározó függőség tett lehetővé.

A dokumentumfilmben olyan, eddig nem látott, Maradonához közelálló emberek vallomásait és nyilatkozatait is láthatjuk, mint például Jon Smith futball menedzser, Fernando Signorini edző és Giuseppe Bruscolotti egykori Napoli csapatkapitány.

  • Megosztom