Marad a főnök Vajna új cégénél

A múlt héten zárta le végleg Andy Vajna cége, az Avalue Befektetési Kft. a Lapcom megvásárlását, most pedig az is kiderült, hogy egyelőre nem lesz változás a kiadó vezetésében, marad Andreas Merz a vezérigazgató. A tranzakció révén a Bors és két megyei napilap is a TV2-t is birtokló Andy Vajnához került.

 

Az október 5-én lezárult tulajdonosi tranzakciót követően a Lapcom Zrt. új tulajdonosa megerősítette pozíciójában Andreas Merz vezérigazgatót, aki 2013 óta a Lapcom gazdasági igazgatója, 2017. januárjától pedig vezérigazgatója.

 

„Különös hangsúlyt helyezünk arra, hogy a Lapcomhoz tartozó újságok és online kiadványok, a TV2 Csoport valamint a Rádió 1 az együttműködési lehetőségeket kiaknázva tovább fejlődjenek. Andreas, aki több mint négy éve a Lapcom felsővezetője, fontos partner ebben a munkában, eddigi sikerei alapján teljes bizalommal tekintek a közös munkára” – nyilatkozta a megerősítés kapcsán Andy Vajna, a Lapcom új tulajdonosa.

 

„A korábban megkezdett portfólió megerősítés folyamata a tulajdonosváltást követően új dimenzióba léphet. Célom, hogy a közösen kialakított stratégiának megfelelően a Lapcom által kiadott nyomtatott és online médiatermékek a saját piacukon meghatározóak maradjanak, továbbá a Bors napilap és online tartalom fejlesztése valamint piaci erősítése külön hangsúlyt kapjon a következő időszakban” – jelezte Andreas Merz, a Lapcom vezérigazgatója.

 

Október 11-én jelentették be, hogy az Andy Vajna birtokában lévő Avalue Befektetési Kft. megállapodást írt alá a Lapcom Zrt. összes részvényének megvásárlásáról a tulajdonos Radio Bridge Media Holdings Ltd.-vel. A Lapcom két megyei lapja – Délmagyarország és Kisalföld – és a Bors mellett két nyomdával is rendelkezik.

  • Megosztom