Már tízezrek álltak a Telex.hu mellé

Múlt pénteken derült ki, hogy Telex.hu néven indítanak új portált a távozó indexesek, és a projekhez támogatókat gyűjtenek. A hétvégén rengetegen döntöttek úgy, hogy anyagilag is segítik az új híroldal elindulását, a számláló szerint már 22 ezer fölött van a támogatók száma.

Az Index volt szerkesztősége július 24-én mondott fel egységesen, miután menesztették a korábbi főszerkesztőt, Dull Szabolcsot. Azt már akkor elmondták a távozó újságírók, hogy szeretnének együtt maradni, igaz azóta néhányan más lapoknál helyezkedtek el.

Múlt pénteken derült ki, hogy Telex.hu lesz az új híroldaluk neve, igaz ezen a címen egyelőre nincs tartalom, a támogatói kampány felületére irányít át. A távozó indexesek terveiben egy nagylétszámú szerkesztőség létrehozása szerepel, ahogyan azt Munk Veronika, az Index volt főszerkesztő-helyettese és a Telex.hu főszerkesztője is jelezte az oldalra feltöltött videóban, amihez pedig sok pénzre van szükségük. Az RTL Híradónak nyilatkozva Munk Veronika arról beszélt, hogy 50-60 ember legalább kell ahhoz, hogy olyan portált tudjanak működtetni, amilyet szeretnének. Közölte azt is, hogy most az indulásra gyűjtenek, de idővel egy előfizetéses konstrukció lehet a megoldás, a hosszú távú fenntarthatóság érdekében stabil olvasói támogatásra van szükségük.

A támogatói kampány egyelőre nagyon sikeresnek tűnik, hétfő reggelre már több mint 22 ezren küldtek pénzt az új portál elindítására. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mekkora összeg áll rendelkezésre.

Ahogyan arról péntek délután az mmonline.hu is beszámolt, a tamogatas.telex.hu oldalon nem csak a támogatási lehetőségekről osztottak meg információt, de részletesebben írtak arról is, hogy a tervek szerint milyen lesz az új kiadvány.

Egy nagy, független, sokszínű hírportált akarnak létrehozni, amiből az olvasók a nap bármelyik pontján friss, gyors, pontos és pártatlan híreken keresztül tudhatják meg, hogy mi történik a világban. Hasonlóan a régi Indexhez, nagyon sok mindenről lesz szó az új portálon, közéletről, gazdaságról, kultúráról, sportról, a legújabb technológiákról, tudományról i írnak és szórakoztató, izgalmas, nagy hatású sztorikat is ígérnek.

A hatalmat gyakorlókat folytonosan ellenőrizve, kérdezve tájékoztatják majd a magyar társadalmat a mindannyiunk életére hatással lévő közérdekű történésekről, és ami szórakoztat is, és soha nem veszi magát a kelleténél komolyabban. A Telex állításuk szerint nem lesz sem ellenzéki, sem kormánypárti, simán csak korrekt, kritikus és kíváncsi újságírói értékeket képvisel. A tervek szerint az újság tulajdonosai többségben maguk a pártatlan újságírók, szerkesztők lesznek, ami garantálja majd a függetlenségét.

A függetlenség pedig azt jelenti majd, hogy kívülről senki nem szól bele, miről írnak vagy miről nem írnak, és abba sem avatkozik bele kívülről senki, hogy kivel dolgoznak vagy kivel nem dolgoznak. Mindig csak és kizárólag az újság szerkesztősége határozza meg a témaválasztást az alapján, hogy egy adott történés mennyire fontos, érdekes és/vagy aktuális.

  • Megosztom