Már kétmilliárd dollár felett járnak a Bosszúállók

A második hétvégén átlépte a kétmilliárd dolláros bevételt a Bosszúállók: Végjáték, még soha nem fordult elő, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi pénzt hozott volna egy film. A Disney produkciója ezzel sokadik rekordját döntötte meg, és mindössze az ötödik film, ami kétmilliárd dollárnál nagyobb bevételt termelt.

Hatalmas várakozás előzte meg a Marvel Cinematic Universe 22. filmjének érkezését, ami már abból is érződött, hogy az előrendelések során is sorra fagytak le a jegyszolgáltatók szerverei a nagy roham miatt. Nos, az pár nap alatt eldőlt, hogy az 1,2 milliárd dolláros nyitóhétvégével nagyon hosszú időre megdönthetetlennek tűnő rekordot állított fel a Bosszúállók: Végjáték, és a forgalmazás második hétvégéjén egy újabb hatalmas siker is összejött. A film ugyanis már 2,189 milliárd dolláros bevételt ért el a mozikban, ezzel az Avatar után minden idők második legnagyobb forgalmat hozó alkotása lett.

Ráadásul míg az Avatarnak 47 nap kellett a kétmilliárd dolláros határ átlépéséhez, addig a legújabb szuperhősös filmnek ehhez elég volt 11 nap – derül ki a Variety.com összeállításából. Ezzel a teljesítménnyel a Végjáték az ötödik film, ami kétmilliárd dollár fölötti bevételt ért el.

A Bosszúállók kalandjainak záró fejezete Észak-Amerikában 620 millió dollárt hozott eddig, ezzel a 9. legnagyobb bevételt produkáló alkotás lett azon a piacon. A világ többi részén 1,56 milliárd dolláros bevételt ért el és csak Kínában már 575 millió dollárért váltottak jegyet a filmre a rajongók.

  • Megosztom