Már az SZTE-n is elérhetőek a Facebook közösségimédia-marketing képzései

A Szegedi Tudományegyetemen mostantól elérhetőek a Facebook által ellenőrzött és jóváhagyott kurzusok is. A féléves Coursera for SZTE programhoz az egyetem polgárai ingyenesen hozzáférhetnek, de azok is részt vehetnek ebben, akik nem az SZTE hallgatói. A képzés elvégzése, illetve a vizsga sikeres teljesítése után a résztvevők Facebook-tanúsítással rendelkező digitálismarketing-szakember végzettséget kapnak.

A Facebook és a Coursera 2020 őszén kötött megállapodást arról, hogy a 4000-nél több képzést kínáló online oktatási felületen közösségimédia-marketinggel foglalkozó képzéseket is indítanak. A nemzetközi szakértők közreműködésével létrejött hat kurzus elvégzését a Facebook által jegyzett igazolás támasztja alá, illetve úgynevezett professional certificate (szakmai igazolás) nevű dokumentum bizonyítja. Utóbbi kitűnő ajánlólevél a közösségimédia-marketing szakmában. Ez a fajta szakmai igazolás egyre népszerűbb azok körében, akik rövid idő alatt szeretnének gyakorlati ismeretekre és igazolt tudásra szert tenni.

Az angol nyelvű kurzusok elvégzéséhez a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának oktatói, Dr. Prónay Szabolcs és Huszár Sándor készítettek magyar nyelven előkészítő, bevezető kurzust azok számára, akik nem az egyetem hallgatójaként szeretnének a képzésben részt venni. A marketing alapjait és a közösségimédia-marketing legfontosabb ismereteit összegző online tananyag, amellett, hogy felkészít az angol nyelvű kurzusokra és a Facebook vizsgára, folyamatos mentorálást kínál. Ez azt jelenti, hogy a Facebook kurzusok teljesítése közben bárki segítséget kérhet a szakemberektől.

A Szegedi Tudományegyetemen a Coursera for SZTE programban a világ vezető egyetemeinek és vállalatainak tanfolyamai érhetők el. A Facebook professional certificate képzés különlegessége, hogy erre azok is beiratkozhatnak, akik nem az egyetem polgárai. A beiratkozásnak nincs tanulmányi vagy szakmai előfeltétele. Ajánlott az angol nyelv középszintű (B1-es, középszintű érettségi szint) ismerete, ám nem feltétel a közösségi médiában való tájékozottság.

A képzés ideje hat hónap, és a következő kurzusokat, ismereteket tartalmazza:

Facebook marketing: mit, miért, hogyan? – első lépések

Bevezetés a közösségimédia-marketingbe

Közösségimédia-menedzsment

A közösségi média hirdetések alapjai

Facebook hirdetések

Közösségimédia-marketing kampányok mérése és optimalizálása

Összefoglaló kurzus a Digital Marketing Associate Certification Exam előtt

A Facebook közösségimédia-marketing képzés előnyei:

A Facebook által ellenőrzött és igazolt tananyag.

A Facebook által jegyzett tanúsítás a teljesítésről.

Rugalmas, online tanulás a világ legnagyobb oktatási platformján.

Magyar nyelvű bevezető és mentorálás.

  • Megosztom