Magyaros ízekre vágyik? – A hétvégén örülhet

A legfrissebb hazai kistermelői termékekkel találkozhat a közönség a magyar ízek tavaszi vásárán szombaton és vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban.

A gasztronómiai seregszemle középpontjában a húsvét közeledtével a sonkák és sertéshústermékek állnak – idézi az MTI Pap Krisztiánt, a Magyar Ízek Alapítvány elnökét, a rendezvény főszervezőjét, aki az M1 reggeli műsorában beszélt az eseményről.

A mustrán az ünnepi sonkák, kolbászok egész sora mellett lesznek sajtok, borok, pálinkák, csokoládék, zöldségkrémek, gombakészítmények, mézek, lekvárok, tésztafélék, fűszerek, vad- és haláru, szörpök. Emellett határon túli ízek és főzőbemutató is várja az érdeklődőket.

A rendezvényen csaknem 85 kiállító mintegy 500 termékkel mutatkozik be. A vásárra javarészt olyan őstermelők jönnek, akik a termékeiket piacokon, helyi boltokban értékesítik, nincsenek jelen a nagyáruházak polcain.

Az esemény két napja alatt folyamatosan kóstolók, gyermekelőadások, zenei programok és gasztronómiai bemutatók várják az érdeklődőket.

  • Megosztom