Magyar sikerek Cannes-ban

Ismét jól szerepelnek a magyarok a Cannes Lions reklámfesztiválon, a Y&R a Katona József Színháznak készült kampánnyal Ezüst Oroszlánt nyert PR kategóriában, a Samsung és a Leo Burnett közös munkája Bronz Oroszlánt érdemelt, míg a Telekom a demencia kutatást segítő mobiljátékkal tarol, amelynek kidolgozásában a kezdetektől részt vettek a magyarok. Délután nagy sztárok érkeznek a rendezvényre, akik az mmonline.hu-nak nyilatkozó főszervező, Terry Savage szerint életükkel és munkásságukkal mutatják meg, hogyan lehet sikerre váltani a kreativitást.

 

Tavaly kiemelkedően jó eredményeket értek el a reklámszakma magyar képviselői, három Bronz Oroszlánt is begyűjtöttek Cannes-ban és úgy tűnik, idén is folytatódik a jó szereplés. A Y&R a Katona József Színháznak készült kampánnyal nyert Ezüst Oroszlánt a PR kategóriában. A Samsung idén először nevezett magyar ötletből készült kampánnyal a reklámfesztiválon, amely most Bronz Oroszlán díjat nyert. A színtévesztőknek készült #SeeColors kampányt a legjobban kivitelezett digitális megoldásokat díjazó „Digital Craft – Innovative use of technology” kategóriában találta elismerésre méltónak a zsűri.

 

A Samsung a magyar Colorlite céggel közreműködve fejlesztette ki a #SeeColors androidos mobil- és Tizen-alapú Smart TV-s alkalmazáspárt, melyeknek köszönhetően a színtévesztők – életükben először – a színlátókéhoz hasonló, gazdag színvilággal élvezhetik a televízió képernyőjén megjelenő tartalmakat. A projekt része a vállalat Launching People kampánysorozatának, melynek fő célja, hogy a technológia segítségével nyújtsanak megoldást a mindennapos problémákra. A kampányt a Leo Burnett készítette.

 

A Telekom a demencia kutatást támogató mobiljátékkal tarol, a Sea Hero Quest-re épülő kampány eddig egy-egy Arany, Ezüst és Bronz Oroszlánt söpört be. Az alkalmazás történetében a kezdetektől szerepet vállaltak a cég magyarországi munkatársai. A Saatchi&Saatchi London által kidolgozott kampány több kategóriában is versenyzett Cannes-ban és még mindig versenyben van például a Mobil szekcióban, ahol akár egy újabb Arany Oroszlánt is begyűjthet.

 


Tags: , , , , , , ,

  • Megosztom