Magyar siker a reklámfesztiválon

Fiatal magyar tehetségek szerezték meg a bronzérmet Cannes-ban a Young Lions reklámverseny cyber kategóriájában. Aczél László, a MAKSZ alelnöke szerint ez a siker is azt mutatja, hogy fiatal kreatív tehetségeink a nemzetközi porondon is megállják a helyüket.

 

Néhány éve döntött úgy a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége, hogy felkarolja azokat a tehetségeket, akik nemzetközi porondon is szeretnék megmutatni magukat – mondta el Aczél László, a MAKSZ alelnöke aTV2 Reklámtorta című műsorán. A szövetség és a TV2 médiatámogatásának köszönhetően az idén két magyar csapat is részt vehetett a reklámvilág Oscar-jaként is emlegetett Cannes Lions-on, akik a Young Lions versenyen print és cyber kategóriában indultak.

 

„Egy létező feladatot kellett megoldaniuk a csapatoknak az előválogatón, 24 órás selejtező révén megszületett az a 2 csapat, amelyek Cannes-ban is képviselhették az országot. A Young Lions érdekessége ugyanis, hogy míg Cannes-ban alapvetően az ügynökségek versenyeznek egymással, addig ebben a megmérettetésben az országukat képviselik a csapatok – közölte Aczél László. A verseny során adott feladatot kellett megoldani egy bizonyos idő alatt és a Team Red csapatába tartozó Vaskova Anabelát és Vass Dávidot a zsűri bronzéremmel díjazta.

 

„Nagyon nagy elismerés az országnak és a fiatal kreatív tehetségeink számára is, akik megmutatták, hogy még egy nemzetközi porondon is megálljuk a helyüket” – mondta el az eredmény kapcsán Aczél László a Reklámtortának. A Cannes Lions méreteit egyébként jól mutatja, hogy az idén 35 ezer nevezés érkezett, míg a legnagyobb magyar reklámfesztiválon, az Aranypengén 220 nevezés volt tavaly.

 

Az idén 60. alkalommal rendezték meg a Cannes Lions találkozót, a reklámvilág Oscar-jának számító fesztivált. A TV2 a magyar csapat médiatámogatójaként végigkísérte a fiatalok útját. Az Aktív stábja olyan világsztárokkal készített interjút, mint az amerikai rapper, Puff Daddy, vagy a Forma 1-es pilóta, Jenson Button. Az interjúk a TV2 weboldalán megtekinthetők.

 

 

  • Megosztom