Magyar oroszlán született Cannes-ban

Kun Judit, a Laboratory szövegírója és Deme Dániel, a Kirowski art directora bronz oroszlánt nyertek a Young Lions verseny cyber kategóriájában.

A feladat a Channel 16 nevű szervezet honlapjának népszerűsítése volt, melynek online tudósítói humanitárius katasztrófák helyszínéről hírt adva arra kérik a követőiket, hogy támogassák az adott ügyet vagy a katasztrófa áldozatait.

A Cannes Young Lions verseny legnagyobb kihívása, hogy a kreatívoknak még a valós határidőknél is rövidebb idő alatt kell elkészíteniük az anyagokat: a brief kihirdetése után mindössze 24 óra áll rendelkezésre a munkára.

Az eredményt az teszi különlegessé – amellett, hogy ebben a kategóriában is dél-amerikai párosok vitték el az első és második helyet – hogy Kun Judit, a Laboratory szövegírója és Deme Dániel, a Kirowski art directora korábbi közös munkatapasztalat nélkül érték el ezt a sikert. A fiatalok cannes-i versenyén rajtuk kívül még print kategóriában indultak magyar kreatív tehetségek, ők a Grey Budapest által szervezett előválogatón keresztül jutottak ki a megmérettetésre.

A mostani bronz oroszlán SMS Bandi 2008-as sikere óta az első magyar elismerés Cannes-ból.

  • Megosztom