Magyar cégek a sokszínűség mellett

Ünnepélyes keretek között több mint 45 vállalat kötelezte el magát a mai napon, hogy alapító aláírója legyen az Európai Sokszínűségi Karta Magyarországnak, annak érdekében, hogy előmozdítsák a sokszínű munkahelyek kialakítását. A vállalatok a Karta aláírásával önkéntesen vállalják, hogy tiszteletben tartják az egyenlő bánásmódot, és konkrét lépéseket tesznek egy sokszínű szervezeti kultúra létrehozása érdekében.

 

Az ünnepélyes aláírásra a Holland Nagykövetség Rezidenciáján a Shell Magyarország és Pannon Kincstár támogatásával került sor, az eseményen a CSR Europe képviselői is részt vettek. A kormány támogatását is élvező kezdeményezés magyarországi képviseletét a HBLF látja el az mtd Tanácsadói Közösséggel együttműködve.

 

Az Európai Sokszínűségi Karta 2004-ben indult kezdeményezés, amely az Európai Unió munkahelyi diszkrimináció-ellenes, esélyegyenlőséget támogató irányelveit rögzíti és népszerűsíti a foglalkoztatók körében. Célja a szemléletformálás, a szervezetek vezetőinek elkötelezése és támogatása a szervezeti sokszínűség megvalósításában, egyúttal inspiráció is a humán erőforrás menedzsment fejlesztésére, újragondolására.

 

Számos kutatás bizonyítja, hogy a sokszínűség nagymértékben hozzájárul a szervezetek sikeréhez, az innováció és a kreativitás növeléséhez, az új ügyfelek és üzleti és egyéb partnerek bevonásához, a változásokra való gyors reagáláshoz, illetve az Alaptörvényben és a törvényekben meghatározott diszkriminációmentesség betartásához.

 

Az Európai Sokszínűségi Karta Magyarországot aláíró hazai és multinacionális vállalatok, mint például a MÁV, a Magyar Posta, a Shell Hungary, az IBM Magyarország, vagy a Magyar Telekom úgy döntöttek, hogy az értékekre, készségekre fókuszálnak tudva, hogy sokszínű munkaerő kulcsfontosságú sikertényező. Számos kötelezettséget vállalnak annak érdekében, hogy a sokszínűség szempontjai mind a rekrutálás, mind pedig a szakmai előremenetel során az üzletvitel részévé váljanak és ezzel példaként szolgáljanak a Magyarországon működő szervezetek számára.

  • Megosztom