Magyar alapítványt támogat az Adecco

Az Adecco Csoport Win4Youth nevű nemzetközi támogatási programjába először került be magyar alapítvány. Az Adecco dolgozók és partnerek idén világszerte 9 alapítványért – köztük a Bátor Táborért – futnak, úsznak, kerékpároznak, hogy összegyűljön a támogatáshoz szükséges 3,5 millió kilométer. A múlt héten megrendezett HVG Állásbörzén az álláskeresők is csatlakozhattak a kezdeményezéshez. A cég standján felállított szobakerékpáron közel 200 km letekerésével járultak hozzá a cél teljesüléséhez.

 

Idén először került be magyar alapítvány az Adecco Csoport 2010-ben indított Win4Youth nevű támogatási programjába. A kezdeményezés célja, hogy minden évben egy kiválasztott sportágban való részvétel révén lehetőséget biztosítson az Adecco dolgozók számára, hogy személyes részvételükkel támogassanak beteg vagy hátrányos helyzetű gyerekeket. A kiválasztott sportág idén immár másodszorra a triatlon lett, az elmúlt évben ugyanis soha nem látott mértékben sikerült felülmúlni a kitűzött célt.

 

„A program 2010-es indulása óta ez az első év, hogy a támogatásra kiválasztott 9 szervezet közé egy magyar alapítvány is bekerült. Így idén az Adecco kollégái és partnerei a Bátor Táborért, az általuk táboroztatott beteg gyerekekért is gyűjtenek” – mondta Vég Ottó, az Adecco Magyarország Ügyvezető Igazgatója. „A magyar kollégák az elmúlt években is szívüket-lelküket beleadva küzdöttek – közös kerékpározásokon, úszásokon, futásokon és spinning órákon gyűjtötték a kilométereket, de biztos vagyok benne, hogy egy magyar alapítvány részvétele miatt idén még nagyobb lelkesedéssel teljesítenek majd.”

 

Az idei kitűzött cél világszinten 3,5 millió kilométer. Ezt kell teljesíteni a 375 000 USD adományhoz, ami egyenlő arányban kerül majd szétosztásra a 9 szervezet között.

 

„Megtiszteltetés, hogy a Bátor Tábor Alapítvány elsőként kerülhetett be az Adecco Win4Youth programjába magyarországi szervezetként. Gyógyító élményeket nyújtó táborainkban a részvétel minden gyermekkori daganatos vagy más súlyos betegségben érintett táborozónk számára teljesen ingyenes. Ezért van szükségünk az Adecco dolgozóinak kilométereire – futva, úszva, tekerve. Együtt életeket változtathatunk” – mondta Pintér András, a Bátor Tábor Alapítvány Adományszervezője.

 

A programhoz az Adecco dolgozói mellett a cég partnerei, ügyfelei és beszállítói is csatlakozhatnak. Ők a http://tracking.win4youth.com/ oldalon regisztrálhatnak, majd az itt létrehozott azonosítóval tudják gyűjteni a kilométereket, legegyszerűbben a kapcsolódó Win4Youth okostelefon alkalmazás letöltésével. Családtagok, barátok akkor tudnak bekapcsolódni, ha velük legalább egy Adecco-s kolléga is sportol.

 

„Az idei év első két hónapjában már 2000 kilométert gyűjtöttek össze a magyar kollégák. Az egyéni sportteljesítmények mellett természetesen több közös megmozdulást is tervezünk, ami garantáltan megtöbbszörözi majd az elért eredményt” – teszi hozzá Szabó Renáta, az Adecco Magyarország Marketing Managere. „Az első ilyen volt a HVG Állásbörzén kihelyezett szobakerékpár, ahol az álláskereső fiatalok tekerhettek. Kollégáink számára a közeljövőben több eseményt is szervezünk, márciusban Leányfalura megyünk futni és úszni, áprilisban pedig a Velencei tónál kerékpározunk.”

 

 

  • Megosztom