Magyar szakemberrel terjeszkedik a Decathlon

Pósfai Gábor, a Decathlon Magyarország országigazgatója kapott felkérést a Decathlon osztrák piacának kiépítésére.

A felkérés óriási kihívás, mivel a számos versenytárssal tarkított osztrák piac még szűz terület a Decathlon számára, ahol nulláról kell felépíteni Európa legnagyobb sportszerkereskedő vállalatának helyi működését. A szakember, akinek vezetése alatt a magyarországi vállalat globális szinten is kiemelkedően sikeres lett, 2018 tavaszától veszi át új feladatát. Utódjának vállalaton belüli kiválasztása hamarosan lezárul.

Pósfai Gábor 13 éve dolgozik a Decathlonnál. Ebből hét éve vezeti a magyarországi vállalatot olyan sikeresen, hogy vezetése alatt a magyarországi működés háromszorosára, nettó 53 milliárd forintra nőtt, ami nemcsak a régióban, hanem globális szinten is kiemelkedő eredménynek számít. A sikeres működést, az évek óta tartó dinamikus hálózatfejlesztés mellett számos szakmai díj is fémjelzi. A vállalat egymást követően három évben, legutóbb 2017-ben, elnyerte a Legjobb Munkahely címet és ugyanebben az évben az Év Kereskedője és az Év Internetes Kereskedője címeket is a Decathlonnak ítélték.

A Decathlon már kétszer is próbálkozott belépni az osztrák piacra sikertelenül, azonban most megtalálta a kulcsot, így előreláthatólag nyár végén nyílik az első Decathlon áruház az osztrák fővárosban, Bécsben.

Az új magyarországi vezető belső kiválasztásában az egész cég részt vesz. A kiválasztás, mint általában minden folyamat a Decathlonnál, teljesen transzparens. A munkatársak az elejétől fogva nyomon követhetik és véleményezhetik a folyamatot, illetve már a kiválasztás szempontrendszerének összeállításában is részt vettek, valamint a jelöltekkel egy arra felhatalmazott munkacsoport találkozhatott is. Ennek köszönhető az is, hogy az új vezető profiljának felállításakor megfogalmazott kritériumok alapján nem elvárás például, hogy az új vezető magyar legyen.

  • Megosztom