Magyar Időkből Magyar Nemzet lesz

Szerdától ismét lesz Magyar Nemzet című napilap a hazai sajtópiacon, a Magyar Időket nevezik át. A dátum szimbolikus, Simicska Lajos és Orbán Viktor nevezetes szakítására, a G-napra utal.

Pont négy évvel az egykori harcostársak látványos szakítása után jelenik meg újra Magyar Nemzet címmel napilap, azonban ez teljesen más hangvételű lesz, mint az a lap, amit tavaly április 11-én jelentettek meg utoljára. Mint ismert, 2015 február 6-a után a Simicska Lajos birtokában lévő médiumok kormánykritikus hangvételre váltottak. Az újabb Fidesz-KDNP kétharmadot hozó tavaly április országgyűlési választások után azonban pár nappal Simicska Lajos megszüntette a Magyar Nemzetet. A lap újságírói Magyar Hang néven egy új, heti kiadvánnyal jelentkeznek azóta is.

A Magyar Idők szombati számában megjelent beszámoló szerint a február 6-i névváltás más változással nem jár. A lap az új név alatt is az eddigi irányt és szerkesztőségi elveket fogja képviselni.

A Magyar Idők egyébként szintén egy másik lap, a Napi Gazdaság, című gazdasági napilap átkeresztelésével jött létre. A lap akkor az új névvel fókuszt is váltott, egyértelműen politikai kiadvány lett.

  • Megosztom