Magyar filmterv versenyez Szarajevóban

Georges Goldenstern, a Cannes-i filmfesztiváltól, valamint a Litván Filmcentrum igazgatója is zsűrizi a forgatókönyveket.

Idén 15 filmtervet válogattak be 20 európai ország több mint száz filmterve közül. Ezeket a 24. Sarajevo Film Festivalon (2018. augusztus 10-17.) tartott szakmai programon mutatják be a neves szakmai zsűri előtt. Két magyar projekt méretteti meg magát: Fabricius Gábor, legutóbb a Karlovy Vary International Film Festival-on és a Bécsi LET’S CEE International Film Festivalon is díjat nyert filmterve, valamint Nagy Dénes „Természetes fény” című projektje képviseli majd az országot.

A zsűri négy értékes díjat oszt ki, olyanokat, mint a 20 ezer euró díjazású EURIMAGES kitüntetés, vagy az EAVE produceri képzésen való részvétel.

A Cinelink Industry Days során a versenyen túl az alkotók további megbeszélgetéseket folytatnak az Európa 25 országából érkező szakemberekkel, fesztiválképviselőkkel.  Az Szex, Drót, Rock ’n Roll forgatókönyvét Fabricius a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával fejleszti, a projekt idén részt vett a Midpoint Feature Launch és a Sources2 forgatókönyv fejlesztési programjain is.

  • Megosztom