Londonban elrajtolt az 5G

Elindította Londonban július 3-án az 5G szolgáltatást lakossági és üzleti ügyfelei számára a Vodafone UK. Az új generációs mobilszolgáltatáshoz az Ericsson 5G technológiáját használják.

Londonban az Ericsson átfogó 5G lefedettséget biztosít, a legújabb Ericsson Radio System portfólió segítségével, többek közt a legmodernebb Baseband 6630 és Massive MIMO 6488 alkalmazásával, 5G-t szolgáltatva a 3.5GHz frekvencián. Az LTE-vel kombinálva az 5G felhasználók így akár tízszeres sebességű adatsebességet élvezhetnek, sokkal alacsonyabb válaszidő mellett.

Az Ericsson Radio System egyedi, dinamikus spektrum-megosztási funkciója révén a Vodafone nagy területen tudja az 5G szolgáltatást gyorsan bevezetni, felhasználva a meglevő 4G frekvenciákat és a már meglevő Ericsson Radio System infrastruktúrát.

Ahogy az az Ericsson ConsumerLab jelentésből is kiderül, az 5G technológia nyújtotta lehetőségekre rendkívül nyitottak a felhasználók az Egyesült Királyságban, akik egyébként terveik szerint 10-12-szer magasabb adatmennyiséget használnak majd az új 5G-képes eszközökön. Tízből négy felhasználó ugyanis szembesült már hálózati problémákkal sűrűn lakott, forgalmas városi területeken – ők tehát kifejezetten üdvözlik, hogy a Vodafone UK bevezeti az 5G technológiát.

„Londonnal együtt hét városban álltunk át ma 5G-re. A fővárosban ez az eddigi legnagyobb befektetésünk és ennek ereményeként, az Ericssonal partnerségben lehetőséget biztosítunk az itt élők számára, hogy egy korlátok nélküli szupergyors 5G és 4G hálózatot használjanak” – mondta Scott Petty, a Vodafone UK műszaki igazgatója.

  • Megosztom