Liptait, Istenes Bencét és Majkát is díjazták

Tizennégy kategóriában hirdettek győztest a Televíziós Újságírók Díja gálán március 20-án este a Budapest Music Centerben. A legjobb női műsorvezető Liptai Claudia lett, Istenes Bence kapta a legjobb férfi műsorvezetőnek járó elismerést, Majoros Péter Majkát a zsűritag kategóriában díjazták, Kovács Patrícia és Thuróczy Szabolcs a legjobb színésznő, illetve színész díját vehette át, Danis Lídiát pedig a legjobb mellékszereplőnek választották.

Hatodik alkalommal értékelték a szakújságírók a tavalyi év legkiemelkedőbb televíziós teljesítményeit és személyiségeit. Az RTL Klub öt, a TV2 négy, az HBO három, a VIASAT3 egy, a Spektrum Home egy elismeréssel tért haza az idei Televíziós Újságírók Díja gáláról, amelyre a vezető hazai televíziós csatornák szakemberei és sztárjai, valamint a sajtó képviselői voltak hivatalosak. A gálaesten a szervezők megemlékeztek az idén elhunyt Baló Györgyről és Andy Vajnáról.

A Budapest Music Centerben rendezett, több mint kétszáz vendég részvételével zajló esemény házigazdája Demcsák Zsuzsa volt.

A Televíziós Újságírók Díja gálaestjéntizennégy kategóriában hirdettek nyertest. A 24.hu, a Hír7, az Index-Comment:Com, a Kreatív, a Marketing&Media, a Media1, a Médiapiac, az Origo, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin és a TVR-hét szakújságíróiból álló grémium díjazta a legjobb nagyszabású showműsort, a legjobb vetélkedőt, a legjobb realityt, a legjobb comedy showt, a legjobb zsűritagot, a legjobb női műsorvezetőt, a legjobb férfi műsorvezetőt, a legjobb magyar sorozatot, a legjobb színésznőt, a legjobb színészt, a legjobb mellékszereplőt, a legjobb gasztro realityt, a legjobb a talkshow-t valamint a legjobb új sorozatot.A díjakat az elismerést alapító szakmédiumok munkatársai adták át.

2019-ben a Televíziós Újságírók Díját a következő televíziós produkciók, illetve személyiségek kapták:

Legjobb nagyszabású showműsor

X-Faktor (RTL Klub)

 

Legjobb comedy show

Észbontók (VIASAT3)

 

Legjobb vetélkedő

Áll az alku (TV2)

 

Legjobb reality

Survivor (RTL Klub)

 

Legjobb gasztro reality

A Konyhafőnök VIP (RTL Klub)

 

Legjobb talkshow

DTK: Elviszlek magammal (Spektrum Home)

 

Legjobb zsűritag

Majoros Péter Majka (TV2 – Sztárban sztár)

 

Legjobb női műsorvezető

Liptai Claudia (TV2)

 

Legjobb férfi műsorvezető

Istenes Bence (RTL Klub)

 

Legjobb sorozat

Aranyélet (HBO)

 

Legjobb új sorozat

A Tanár (RTL Klub)

 

Legjobb színésznő

Kovács Patrícia (TV2 – Korhatáros szerelem)

 

Legjobb színész

Thuróczy Szabolcs (HBO – Aranyélet)

 

Legjobb mellékszereplő

Danis Lídia (HBO – Aranyélet)

 

Fotó: Televíziós Újságírók Díja

  • Megosztom