Lezárult a Hódóra program

Összesen mintegy 2600 kisdiák vett részt az OBI és a WWF idei Hódóra programjában. A 45 perces interaktív környezetismereti órákat 19 város 20 OBI áruházában tartották meg.

Az OBI Hungary és a WWF Magyarország idei “tanéve” január 11-én kezdődött Gyöngyösön és február 16-án zárult Sopronban. Öt hét alatt újabb 2600 kisdiák ismerkedhetett meg Európa legnagyobb rágcsálójának életével, így összesen már jóval 20 000 fölött jár azoknak a diákoknak a száma, akik elmondhatják magukról, hogy találkoztak a hóddal. A gyerekek mellett nem egy alkalommal az áruházi látogatók egy része is bekapcsolódott az órákba. Az egyenként 45 perces, interaktív környezetismereti órákat 19 város 20 OBI áruházában tartották a WWF szakemberei.

 

 

Az elmúlt években már megszokott, kiemelkedő érdeklődés kísérte az idei hódórákat. Az OBI Hungary ebben, valamint a nemrég elnyert CSR szakmai díjban is annak az elkötelezettségnek a megerősítését látja, hogy a fiatal generáció környezettudatos szemléletének formálása kiemelt fontosságú. A szervezők tapasztalatai újból azt igazolták, hogy a diákok különösen fogékonyak azokra a tanórákra, melyek az iskola falain kívül teszik lehetővé egy-egy téma részletes megismerését. Ezt erősítik meg azok a levelek is, melyekben a kísérőtanárok írtak a gyerekek benyomásairól, élményeiről.

 

 

A programokon 9 – 13 éves diákok vettek részt, és ezúttal is érkeztek résztvevők látássérült, illetve értelmi fogyatékkal élőkkel foglalkozó iskolákból. Az előadás, a filmvetítés, a hódnyomokkal történő megismerkedés és a gyakori kérdezz–felelek minden résztvevő gyerek számára könnyűvé tette a tanulást. Akik pedig esetleg nem tudtak az órákon részt venni, a WWF honlapján (www.wwf.hu) utólag, számítógépük képernyője előtt „vehetnek részt” egy hódórán és megnézhetik a hód-visszatelepítésekről összeállított filmet is.

 

 

Az órákon szerzett ismeretek alapján a diákok hódismereti totót tölthettek ki. A hódórákkal egy időben a WWF versíró pályázatot indított, amelyre bármely iskolás korú gyermek a hódról szóló verssel, mondókával nevezhet, egyes áruházak pedig rajzpályázatot hirdettek az órán részt vett gyerekek között. A pályázatok célja, hogy a természetvédelem kapcsán a gyerekek szabadon kibontakoztathassák fantáziájukat és alkotókedvüket.

  • Megosztom