Lezárult a Telenor-ügylet

A PPF Csoport lezárta a Telenor közép-kelet-európai (magyarországi, bulgáriai, montenegrói és szerbiai) távközlési leányvállalatainak felvásárlását, miután megszerezte az összes engedélyt.

A PPF Csoport közlése szerint amellett, hogy az illetékes hatóságoktól az összes jóváhagyást megkapták, az összes egyéb szükséges engedélyeztetési folyamat is lezajlott. Ennek eredményeként július utolsó napjától a PPF Csoport teljes irányítást gyakorol a Telenor leányvállalatai felett a fent említett országokban.

A leányvállalatok teljes felvásárlási ára 2,8 milliárd euró volt (a vállalatok cégértéke alapján). A tranzakciót a PPF Csoport egy szindikált hitelből finanszírozta. A mostani felvásárlás 2011 óta a legnagyobb akvizíció a közép-kelet-európai régióban.

A PPF Csoport a banki és pénzügyi szolgáltatások, a távközlés, a biotechnológia, a biztosítás, az ingatlan és a mezőgazdaság területén végez befektetői tevékenységet. A PPF több országban is jelen van Európától Oroszországig, valamint az Egyesült Államokban és Ázsiában is vannak érdekeltségei. A PPF Csoport 38 milliárd eurót meghaladó vagyoni érték felett gazdálkodik (2017. december 31-i adatok alapján).

  • Megosztom