Lesz másik – üzentek a távozó indexesek

Lesz másik! – felirat jelent meg a Távozó indexesek Facebook oldalán, arra utalva, hogy folytatja az újságírói munkát a legnépszerűbb hazai hírportál szerkesztősége. A részletekről hamarosan várható további tájékoztatás.

Az Index szerkesztősége azt követően mondott fel július 24-én, hogy előtte két nappal menesztették a korábbi főszerkesztőt, Dull Szabolcsot. A július végi változások előtt a legnépszerűbb hazai hírportálnak számító lap főszerkesztője még júniusban állította át a függetlenségi barométert Veszélyben állásba, utalva ezzel arra, hogy nem látják biztosítottnak a szerkesztőség független működését.

A szerkesztőség tagjai a felmondást követően többször is jelezték, hogy valamilyen formában szeretnék együtt tartani a csapatot, tovább vinnék az Index szellemiségét. Ezt egyébként maguk az olvasók is várják, ahogyan az a „Távozó indexesek” Facebook profilnál és egyéb felületeken olvasható bejegyzésekből kiderül.

Ugyanakkor egy jó minőségű, a korábbi színvonalat tartó felület létrehozása nem megy egyik pillanatról a másikra és kérdés az is, hogy milyen domén alatt lesz majd elérhető az új portál. A most közzétett bejegyzés alapján hamarosan kiderülnek majd a további részletek.

Az elmúlt héten Bodolai László, az Index.hu Zrt.-t birtokló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumának és az Index.hu igazgatóságának elnöke többször is jelezte, hogy szándékában áll tovább vinni a lapot. Azonban egyelőre még azt sem lehet tudni, hogy milyen vezetéssel teszi ezt. Eddig egyetlen főszerkesztő-helyettest tudtak megnevezni az új csapatból, azonban Tevan Imre, aki korábban már betöltötte ezt a pozíciót az Index-nél, egy nap után meggondolta magát. A főszerkesztői pozíciót a pár napig az Index.hu vezérigazgatói posztját betöltő Szombathy Pál, aki most az igazgatóság tagja és egy másik igazgatósági tag, Sztankóczy András közül valaki töltheti be, legalábbis erre utalt Facebook bejegyzésében Tevan Imre.

Az elmúlt hetek történései drámai mértékben visszavetették az Index látogatottságát. A zuhanást jól mutatja, hogy a főszerkesztő menesztésének és a szerkesztőség felmondásának hetében hétfőtől péntekig minden nap 900 ezer fölött volt az egyedi látogatók száma a DKT Rating adatai alapján a lapnál. A felmondások után szombaton, július 25-én már csak 780 ezer, majd vasárnap, július 26-án 653 ezer volt ez a szám. Persze a nyári hétvégék alapból visszaesést hoznak a látogatószámban, de ez a csökkenés nem állt meg a múlt héten sem. A július 27. és augusztus 2. közötti héten mindössze egy nap, hétfőn ment 700 ezer fölé a portál látogatószáma, szombaton és vasárnap pedig már csak 530 ezer körül alakult.

  • Megosztom