Lengyelországban terjeszkedik a Central Csoport

A Central Csoport megállapodott az Advent International befektetői csoporttal Lengyelország egyik legnagyobb, innovatív oktatási szolgáltatásokat nyújtó cége, a Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A. (WSiP) megvásárlásáról. Az akvizíció a Central Csoport kelet-közép-európai befektetési stratégiájának fontos lépése.

 

A WSiP a lengyel oktatási rendszer 70 éves múlttal rendelkező, kiváló minőségű szolgáltatást nyújtó, elismert szereplője. A társaságot az Advent International 2010. februárban vásárolta meg, ezt követően jelentős üzletfejlesztésen ment keresztül. Az eredetileg nyomtatott tankönyveket gyártó társaság az elmúlt évek során innovatív, digitális oktatási anyagokat és megoldásokat – többek között önképző tananyagokat, oktatói segédanyagokat, digitális szolgáltatásokat is – kínáló céggé alakult. Jelenleg mind az iskolai rendszerű, mind az hagyományos iskolarendszeren kívüli oktatás terén is átfogó szolgáltatásokat kínál. Az oktatási rendszer minden szintjén jelen van a 3–18 év közötti fiatalok számára szóló termékeivel és szakképzési anyagaival.

 

Az eladó Advent International szóvivője a megállapodás kapcsán a következőket mondta: „Az organikus növekedési stratégiának, valamint a tudatos üzletfejlesztésnek együttesen köszönhetően az átfogó termékportfoliójával a WSiP az egyik legfontosabb szereplővé lépett elő a hagyományos tankönyv szegmensben és digitális oktatási megoldások terén is a lengyel piacon.”

A Central Csoport számára a WSiP-tranzakció szempontjából fontos, hogy a befektetői csoport tulajdonolja Magyarország egyik meghatározó online és nyomtatott magazinkiadóját. Médiaportfoliójában megtalálhatók az magyar magazinpiac legnépszerűbb nyomtatott és digitális szórakoztató, ismeretterjesztő és életmód kiadványai.

 

„Maximálisan elkötelezettek vagyunk a kelet-közép-európai régió fejlődése mellett. Öröm és megtiszteltetés számomra ez a befektetés, hogy jelen lehetünk a lengyel könyvkiadói szektorban. A Central Csoport komoly szaktudással rendelkezik a média, könyvkiadás, ismeretterjesztő anyagok gyártása és nyomdai folyamatok terén. Várakozással tekintünk a WSiP menedzsmentjével és az egész társasággal való közös munka elé. Biztos vagyok benne, hogy sokat tanulhatunk egymástól a jövőben” – fogalmazott a közleményben Varga Zoltán, a Central Csoport alapítója.

 

A tranzakciót a lengyel versenyhatóságnak még jóvá kell hagynia.

  • Megosztom