Lemondott a KESMA kuratóriumi elnöke

Lemondott pozíciójáról Varga István, a több száz kormánypárti médiumot tömörítő Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) kuratóriumának elnöke. A távozás hátterében egy meglepően őszinte interjú állhat.

A korábban fideszes országgyűlési képviselőként is tevékenykedő Varga István az MTI-nek adott nyilatkozatban jelentette be lemondását. A 24.hu beszámolója szerint a Magyar Idők már arról ír, hogy Liszkay Gábor, a KESMA alapítója már el is fogadta ezt.

Varga István egy békéscsabai portálnak, a Behir.hu-nak adott meglepően őszinte interjúja állhat a hirtelen döntés hátterében. Ebben többek között arról beszélt, hogy a „keresztény, nemzeti, konzervatív újságírásnak, annak ellenére, hogy eltelt 30 év a rendszerváltozásból, nem sok követőjét látom, illetve igényes, jó tollú újságírókat – és nem kell megsértődni, de nyugodtan mondhatom – inkább a másik oldalon látok”.

Beszámolt sajtófogyasztási szokásairól is, ezek szerint Élet és Irodalmat járat, Magyar Narancsot olvas és a Népszavával kezd, ha jó tollú cikket vagy glosszát akar olvasni. Ha pedig az interneten tájékozódik, akkor előbb az Indexet olvassa, nem pedig az Origo-t.

  • Megosztom