Lelép az Origótól a filmrovat

A Facebookon jelentette be az Origo Filmklub csapata, hogy távoznak a portáltól, miután a tudtuk nélkül került ki a rovatba egy olyan cikk, aminek egyetlen betűjét sem tudják vállalni. A döntéssel újabb öt ember távozik az Origótól, aminek a szerkesztősége az elmúlt évben szinte teljesen kicserélődött.

 

„2003 szeptembere óta egészen tegnap estig nem jelent meg nálunk egyetlen olyan cikk sem, amit ne vállalnánk. Szerdán este a tudtunkon kívül kikerült a rovatba egy „Kóla, popcorn és migránspropaganda” című cikk, aminek egyetlen betűjét sem vállaljuk, aminek a szellemisége tőlünk a lehető legtávolabb áll. Ezért nem tudunk mást tenni, mint egy emberként felállni” – többek között ezt írták ki a Facebookra az Origo filmrovatának tagjai.

 

„Nagyon büszkék vagyunk arra a rovatra, amit csináltunk, mindig úgy gondoltunk rá, mint egy külön szigetre az újságon belül, az elmúlt másfél évben végképp. Próbáltuk megóvni az integritásunkat, ameddig tudtuk. Tegnapig tudtuk” – olvasható a bejegyzésben.

 

A most felmondó origósok azt is jelezték, hogy remélik, találkozhatnak még velük az olvasók, egy másik felületen. A portált Huszár András, Onozó Róbert, Papp Eszter, Soós Tamás és Varga Ferenc hagyta ott felmondással.

 

A cikket, ami miatt felállt az Origo Filmklub csapata az Index beszámolója szerint az a Bordács Bálint írta, aki fidelitasos politikus volt korábban, és szeptemberben egy másik volt fidelitasossal együtt került a portálhoz.

  • Megosztom