Lassult a Netflix

A korábban előrejelzettnél jóval lassabban növekedett a Netflix előfizetőinek száma az idei második negyedévben. Az áremelés tehetett be a korábbi terveknek.

A Netflix online szolgáltatása iránti érdeklődés jelentősen visszaesett a Netflix anyaországában, az Egyesült Államokban. 2016 második negyedévében csak 160 ezer új előfizetőt sikerült szerezniük, szemben az előző negyedévben tapasztalt hatalmas növekedés során regisztrált 2,23 millió felhasználóval, és a tavalyi év azonos időszakában mért 880 ezerrel – írja a 24.hu.

Az Egyesült Államokon kívüli piacokon sem volt jó negyedéve a cégnek, hiszen 2016 elején még 4,51 millió új streaming előfizetőt szereztek, ám a második negyedévben ez a szám 1,52 millióra mérséklődött. Ehhez képest a cég 2,5 millió előfizetőre számított.

A Netflix részvényeseknek adott tájékoztatójából az derül ki, hogy a fejlemények a Netflixet is kissé váratlanul érték, és úgy gondolják, hogy többeket az riasztott el, hogy a Netflix idén májusban megemelte a kezdeti bevezető árait. A cég azonban bízik benne, hogy a tartalomfejlesztésekre fordított beruházásaik végül eredményre vezetnek majd, ezért a következő negyedévre 2 milliós előfizetői-tábor bővüléssel számolnak.

Árbevétel terén azért továbbra sem áll rosszul a cég. A Netflix bevételei a második negyedévben 1966 millió dollárt tettek ki, amelyen belül az amerikai piac 1208 millió dollár volt. A következő negyedéves előrejelzés szerint további növekedésre számítanak: az USA-ban 1309 millió, a nemzetközi piacokon 846 millió dollárra taksálják a várható árbevételt.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja.

  • Megosztom