Kustánczi Norbert lesz a Zoom új főszerkesztője

Jövő hétfőtől a 24.hu-tól a közelmúltban távozó Kustánczi Norbert lesz a Zoom.hu főszerkesztője. Irányítása alatt a 24.hu a legolvasottabb hazai portálok közé emelkedett, az új kiadványnál pedig az a célja, hogy mértékadó, véleményformáló, független, szakmailag magas színvonalú és korszerű újságot csináljon.

 

Október másodikától Kustánczi Norbert irányítja főszerkesztőként a dinamikusan fejlődő Zoom.hu csapatát a portálon megjelent hír szerint. A 38 éves újságíró, kommunikációs szakember nyárig a 24.hu szerkesztőségének élén állt: a lapot a legolvasottabb magyar hírportálok közé emelte.

 

A július 20-án startolt, tesztüzemben futó Zoom.hu-t – Zappe Gábor szeptember 7-i távozása után – Murányi András hírigazgató vezette megbízott főszerkesztőként. Murányi – aki korábban jelezte, csak átmenetileg vállalja el a posztot – visszatér eredeti pozíciójába; a lap szakmai munkájának támogatása mellett a médiavállalkozás további projektjeiért felel.

 

„A két hónapja piacon lévő Zoom.hu eddigi eredményei remek alapot adnak a munkához, nekem pedig az a feladatom, hogy az ütemezett fejlesztések menedzselésével és a digitális területen szerzett tapasztalataimmal tovább építsem a lapot. Az a célom, hogy Zoom.hu mértékadó, véleményformáló, független, szakmailag magas színvonalú és korszerű újsággá váljon. Olyan online lappá, amit mindennap érdemes olvasni” – nyilatkozta Kustánczi Norbert.

 

Kustánczi Norbert a Pécs Tv-nél riporterként kezdte pályáját, később ugyanitt a napi hírműsor felelős szerkesztője lett. Külpolitikai újságíróként, rovatvezetőként és vezető szerkesztőként dolgozott a Kitekintő.hu kötelékében. A 24.hu elődjéhez, a Hír24-hez 2011-ben csatlakozott, főszerkesztőként 2013 szeptemberétől 2017 júliusáig irányította a site-ot.

  • Megosztom