Különleges ünnepi meglepetés a National Geographic-tól

Tegnap jelent meg a National Geographic 100. magyar száma, a lap az ünnepi alkalmat egy újszerű, webkamerára és okostelefonokra letölthető digitális melléklettel tette emlékezetesebbé.

A kiterjesztett valóság (Augmented Reality – AR) korunk egyik izgalmas kommunikációs újítása. Aki már ismeri és használja, az a letölthető AR-alkalmazások segítségével játszi könnyedséggel juthat temérdek új (és percre kész) információhoz mobil környezetben. A National Geographic Magyarország lapjain most bárki beleshet a kiterjesztett valóság világába, és kipróbálhatja a magazin mellékleteként ingyenesen letölthető alkalmazásokat. Ehhez nem kell mást tenni, mint egy webkamerát vagy az okostelefont ráirányítani a magazinban közölt vezérlőjelekre (markerekre), s máris megelevenedik a Naprendszer bolygóinak évmilliárdos tánca, térben mozgatható animáción csodálhatók meg a Nap körül keringő égitestek. Akit pedig részletesebben is érdekel ez az új technika, azt „A terminátor szemével” című írás vezeti be a kiterjesztett valóság világába.

 

A 100. jubileumi szám további érdekessége, hogy a sajtóhirdetéseken és citylight plakátokon található markerrel a magazin címlapja is megelevenedik a kiterjesztett valóság segítségével.

  • Megosztom