Különleges társasjáték a Milkától

A kiterjesztett valóság újfajta trendként kezd a mindennapjaink részévé válni, ami nem kerülheti el a legnagyobb márkák figyelmét sem. Ennek eredménye egy olyan társasjáték, amely kiterjesztett valóság technológiát használó app segítségével játszható.

 

A Milka applikációval használható játéka akár otthon, akár pedig élőben az óriási alpesi világgal borított táblán május 21-ig az Erzsébet téren is kipróbálható, és olyan egyedi animált feladatokat garantál, mint a szerencsekerék forgatás, a gyár- és cirkuszlátogatás, a telefonfülkében telefonálás, a csokoládékkal kapcsolatos kvízkérdés, vagy éppen a tehénsimogatás.

 

Az ARWorks fejlesztőinek sok időbe és szorgos munkába került a programot úgy optimalizálni, hogy még a gyengébb hardverrel rendelkező készülékeken is szaggatásmentesen fusson, mivel az animációk megjelenítéséhez a poligonszámok miatt általában erős komponensekre van szükség, amiket leginkább a felső kategóriás okostelefonok tudnak biztosítani.

 

A kiterjesztett valóságban történő játék teljesen más élményt garantál, mint a kizárólag mobilon futtatható vagy asztalon játszható megoldások, hiszen így a játékmenet is jóval többféle módon alakulhat. A kreatív grafikának köszönhetően az egyedi interakciók meglepetésszerűen vezérelhetik a következő lépés kialakulását. Játékmezők négy fázisból állnak össze logikailag: megérkezés, feladat végrehajtása, eredmény, következő mező megtalálása.

 

A program a táblán elhelyezett QR-kódokat figyeli a telefon kameráján keresztül, és ezek alapján generálja a tartalmat, amit a készülék képernyőjén jelenít meg. A fejlesztők megoldották az invert QR-kódokból adódó nehézségeket is. Mindegyik QR-kódhoz ötféle tartalom tartozik, amelyek közül random választ a program.

 

 

Izgalmas játékmenet

 

A nagyjából 30 perces játék során Lilaberg varázslatos városkáját járhatjuk be, így megismerhetjük a szimpatikus közösséget, nem utolsósorban pedig nosztalgikus utazásban vehetünk részt kedvenc tejcsokoládénk világába, felidézve ezzel a gyermek- és a fiatalkorunk legkedvesebb emlékeit.

 

A játék célja, hogy a START pontból elindulva eljussunk a tábla utolsó mezőjére, ám ez természetesen egyáltalán nem egyszerű, hiszen megannyi érdekes kihívás vár ránk, amelyek során pillanat alatt elkalandozhatunk az alpesi világ különböző szegleteibe.

 

A táblához egyedileg fejlesztett alkalmazás tartozik, amely a dobókockát helyettesíti virtuálisan, illetve az egyes mező azonosítójaként is funkcionál, vagyis folyamatos instrukciókkal vezet végig minket a játékban. A pályán lévő mezők szinte mindegyike különleges funkcióval bír, ám ezek nem mindegyike segít minket az előrehaladásban, így fontos figyelnünk a részletekre. Az applikáció teljesen offline, így letöltés után csak akkor igényel adatforgalmat, ha az eredményeinket megosztanánk a közösségi oldalakon.

 

A kipróbálásra Budapesten, az Erzsébet téren az Akvárium Klubnál felállított hatalmas táblán van lehetőség 2017. május 8. és 21. között, ami óriási élményt kínál nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is.

 

A táblát ezen felül az INTERSPAR üzletekben 999 Ft. értékű Milka termék vásárlása esetén is be lehet szerezni.

 

 

Androidon és iOS-en futtatható

 

Az applikációt a Google Play Áruházból, vagy az App Store-ból telepíthető, Alpesi Utazás néven. Érdemes feltöltött akkumulátorral érkezni, hogy a virtuális alpesi utazásnak ne szabhasson a technika gátat!

  • Megosztom