Különleges szereplők a Terápia új évadában

A lélektani nyomozás folytatódik: Mácsai Pál alakításában a pszichológus megrázó folyamatban kutatja páciensei problémáinak magját. Sok éve elrejtett, sokszor tudat alatti titkokat kell feltárni a gyógyuláshoz. A második évad forgatása 2013. augusztusában kezdődött és négy hónapig tartott. Az első évadhoz hasonlóan idén is színészóriások, valamint új felfedezettek tűnnek fel a napi sorozatban: az első évadban szereplő Mácsai Pál, Csákányi Eszter, Szamosi Zsófia, Für Anikó és Nagy Zsolt mellett az új évadban Máté Gábor, Péterfy Bori, Kurta Niké, Kováts Adél és Surányi Áron szerepelnek.

Tavaly nyáron kezdődött, ősszel pedig már véget is ért a Terápia második évadának forgatása. A magyar HBO nagysikerű saját gyártású sorozatának első évadát 2012-ben láthatták a nézők: a sorozat nagy népszerűségnek örvendett mind a nézők, mind pedig a kritikusok körében, hiszen témaválasztásában és a szereplőgárdát tekintve is figyelemreméltó alkotásnak bizonyult.

A Terápia második évada hasonlóan az elsőhöz az izraeli Be Tipul (In treatment) című sikerszéria hazai adaptációja.  A második évad 35 részben mutatja be a Mácsai Pál által alakított Dargay András pszichológus és hat páciense életét, a jól megszokott hétfőtől péntekig tartó bontásban, 7 héten keresztül. Bár több visszatérő szereplője is van a második évadnak, az első évad ismerete mégsem szükséges az új történetekhez.

Hétfőn a Máté Gábor által alakított politikus érkezik András rendelőjébe, hogy kiderítse, mi okozhatja pánikrohamait. Kedden András egy korábbi páciense, a csinos ügyvédnő, Orsolya (Péterfy Bori) problémáira derül fény, aki a múltban elkövetett hibáiért Andrást hibáztatja. Szerdán a fiatal és nagyon tehetséges Kurta Niké által megformált karakter, Virág egy mondvacsinált problémával érkezik Andráshoz; de később kiderül, hogy az építész-hallgatónak sokkal komolyabb nehézségekkel kell megküzdenie, mint az elsőre tűnt. Csütörtökön az első évadból már ismert házaspár, Petra és Tamás (Szamosi Zsófia és Nagy Zsolt) tér vissza Andráshoz: ezúttal azonban nem a házasságuk megmentése a cél, hanem fiuk, a 12 éves Misi étkezési zavarai és problémás viselkedése miatt kezdenek közös terápiába. Pénteken az első évadhoz hasonlóan András ezúttal is Ágneshez (Csákányi Eszter) megy, hogy megossza vele kétségeit a páciensei és saját problémáit illetően.

A rendezők az első évadhoz hasonlóan ismét Enyedi Ildikó és Gigor Attila, akikhez a második évad egyik történetszálának rendezésében csatlakozott Nagypál Orsolya is. A vezető forgatókönyvíró ezúttal is Tasnádi István volt, aki Gigor Attilával kezdte el írni a forgatókönyvet. Hozzájuk csatlakozott Jeli Viktória és Baráthy György is. Az HBO a Terápia második évadának produkciós feladataira a Blue Danube-ot kérte fel.

A sorozat idén októberben lesz látható az HBO műsorán.

  • Megosztom