Különleges sikert ért el az NNG

Második alkalommal kapta meg az autóipari szoftverfejlesztő a japán Fujitsu Ten kiváló partnereinek járó elismerését. Ezzel az NNG az egyetlen, olyan külföldi vállalat, amelynek ez sikerült.

 

A japán piacra, különösképp a távol-keleti ország technológiai szektorába történő belépés igen nagy kihívást jelent minden külföldi vállalat számára. A globális autóipari szoftverfejlesztő NNG 2009-ben kezdte meg első, autóipari navigációs projektjét Japánban. Ezt az évek során számos, további munka követte, amelyeknek köszönhetően a cég értékes tapasztalatot szerzett a hatalmas kihívást jelentő piaci környezetben.

 

A világ egyik legextrémebb piacán, a japánban piacvezető autóelektronikai gyártó Fujitsu Ten volt az NNG első stratégiai partnere. A jelenleg is aktív együttműködés igen jelentős mérföldkőhöz érkezett: az NNG 2017-ben ismét megkapta a Fujitsu Ten éves Beszállítói Díját – a 2014-es díjjal együtt így már kétszeres díjazott. Ezzel a vállalat az egyetlen olyan, nem japán vállalat, amelynek ez sikerült – írja közleményében az NNG.

 

„Az egyetlen kitüntetett külföldi vállalatként nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy ismét megkaptuk partnerünktől ezt az elismerést. Japán kulcspiacnak számít az NNG számára: rengeteget tanultunk itt, és örülünk, hogy díjazzák erőfeszítéseinket. A díj inspirációként szolgál számunkra, hogy továbbra is elkötelezettek lehessünk a japán piac iránt, és kiemelkedő megoldásokat biztosítsunk a helyi sofőrök számára” – mondta Giles Shrimpton, az NNG vezérigazgatója.

 

A japán technológiai iparág elzártsága szinte példanélküli – olyannyira, hogy Darwin megfigyelései után Galápagos-szindrómának nevezték el a távol-keleti piacot uraló jelenséget, mivel működése hasonlóságot mutat az evolúciókutatásban jelentős szerepet játszó szigetekkel: önálló rendszerekkel, saját fejlődési irányt követve, izoláltan alakul a piac. Emiatt az is ritka, hogy külföldi beszállítók egyáltalán bejutnak erre az elzártan, de annál gyorsabban fejlődő területre.

 

Ahogy neve is jelzi, a Fujitsu Ten az elektronikai termékeiről híressé vált Fujitsu leányvállalata. Autóipari hang-, videó-, navigációs- és irányítórendszereket fejlesztenek. Az NNG a vállalat termékeihez navigációs megoldásokat szállít.

  • Megosztom