Különleges program a Telekommal

Szombaton, szeptember 30-án az Akvárium Klubban várja látogatóit az egy évtizedes múltra visszatekintő Fenntarthatósági Nap a Magyar Telekom szervezésében. Kiváló elméket megszólaltató szekcióbeszélgetések, interaktív kiállítók, számtalan megismerésre és tapasztalásra váró innováció, és az Irie Maffiával egy pörgős afterparty szerepel a programban.

 

Az idei fesztiválkonferencia központi témája a FLOW. A flow-élmény az elme működésének olyan állapota, amelynek során az ember örömmel töltődik fel, kiteljesedett élményként éli meg, amit éppen csinál. A rendezvény 12.00 órakor egy inspirációs beszélgetéssel indul D. Tóth Kriszta vezetésével, a Hello WMN! szervezésében a FLOW szerepéről a kreatív folyamatokban, a személyes és szakmai inspirációban. Ezt követően három szekcióbeszélgetésben – a fenntarthatóság pillérei mentén – szakértők járják körül a környezetben végbemenő áramlásokat, a társadalmunkra ható és azt meghatározó folyamatokat, a gazdaságot szervező pénzáramlást, míg a plusz 1 szekcióban az egyén kerül a középpontba, és a testi-lelki folyamatok tükrében vizsgálják majd a FLOW-t.

 

A beszélgetések résztvevőit a szervezők immáron egy évtizede olyan meghívottakból állítják össze, akik területük kiválóságai, ugyanakkor így, ebben a formában még nem beszélgettek egymással. Vajon mi lesz a véleménye az alkotói szárnyalásról Pásztor Annának, az Anna and the Barbies énekesének, és Litkai Gergely humoristának? És hogyan éli meg a FLOW-t Al Ghaoui Hesna haditudósító? Mi történik a társadalomban, amikor az információáramlást a pletyka uralja és mi akkor, amikor adatelemző újságírók derítenek fényt folyamatokra? Vajon hová áramlik a pénz, a tőke és hol várják hiába? Egyáltalán, milyen áramlások zajlanak, testben, lélekben és egy bolygó ökoszisztémájában, amelyek alapvetően irányítják mindennapi életünket? Ilyen és ehhez hasonló kérdések szövik majd a beszélgetések fonalát többek között Küllői Péter, a Mosoly Alapítvány alapítója, France Mutombo, az Afrikáért Alapítvány vezetője, Tari Annamária klinikai szakpszichológus, valamint Dr. Zacher Gábor toxikológus részvételével.

 

A szünetekben közel 50 szervezet mutatja be tevékenységét az érdeklődnek. Innovatív, trendi megoldások, csúcskategóriás elektromos és hibrid autók, megújuló energiát felhasználó rendszerek és sok más érdekesség várja a látogatókat. Az érdeklődők megtalálják a kiállítók sorában többek között az Autistic Art Alapítvány, a Felelős Gasztrohős, a Kitchen Budapest, a Lexus Buda, a Share – A jótékony Ser, a Suhanj! Alapívtány, illetve a Wind the Way munkatársait, akik interaktív programokkal és sok érdekességgel várnak mindenkit.

 

A fesztiválkonferencia szünetében Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója adja át a Magyar Telekom és a Fenntarthatósági Médiaklub által meghirdetett Fenntarthatósági Sajtódíj pályázat díjait, valamint közös tortázással ünnepeljük a Fenntarthatósági Nap 10. születésnapját.

 

Az este folyamán a zsűritagok részvétele mellett kerül sor az idei konferenciatéma kapcsán meghirdetett kreatív pályázat eredményhirdetésére, és az értékes díjak átadására. A beérkezett pályaműveket a helyszínen az egész napos program során lehet megtekinteni. A 10., jubileumi Fenntarthatósági Napot az Irie Maffia koncertje és egy pörgős afterparty zárja.

A rendezvény látogatói a hello holnap! mobilapplikáción keresztül 10 pontot gyűjthetnek a részvétellel, amit a Telekom 1 pont = 100 Ft arányban átvált, így 1000 Ft-tal támogathatják az alkalmazásban szereplő 9 nonprofit szervezet valamelyikét.

 

 

  • Megosztom