Különleges okostelefon alkalmazás

Tavaly nyár végén indult útjára a Vigyél Haza Alapítvány és a Telenor közös okostelefon alkalmazása, a Vigyél Haza. A felelős kutyabarátok applikációja a közlemúltban új funkciókkal bővült, ami hasznos alapszolgáltatásokon túl most már a gazdák és kutyáik kényelmét is segíti országszerte.

 

Az egy éves Vigyél Haza mobiltelefon alkalmazás népszerűsége megállíthatatlanul növekszik, az applikáció júliusi frissítését követően ugyanis közel duplájára emelkedett a letöltések és az aktív felhasználók száma is. Az alkalmazás 12 hónap alatt 16000 fölötti letöltés számot ért el, 3800 kutyatulajdonos regisztrálta kedvencét. Az aktív felhasználók 420 utcán kóborló kutyát jelentettek be, egy részüket be is fogadták, amíg gazdájuk rá nem talált. Eközben 170 magánszemély a Vigyél Haza applikáción keresztül most is keresi elkóborolt kutyáját.

 

Az alkalmazás elsősorban a kutyás okostelefon felhasználók életét könnyít meg, de állatmenhelyek számára is fontos segítséget nyújt: a szervezetek feltölthetik örökbefogadásra váró kutyáik adatait, ami növeli az állatok otthonra találási esélyeit. Az elmúlt évben 25 állatvédő szervezet csatlakozott, amelyek összesen 750 gazdira váró kutya adatait töltötték fel a rendszerbe. A kibővült funkciókkal pedig már kutyabarát éttermeket, szállásokat és kutyafuttatókat is kereshetünk.

 

Az applikáció 1 éves születésnapja alkalmából a Vigyél Haza Alapítvány szervezőmunkáját a Telenor 6 db laptoppal, 2 db nagy kijelzős okostelefonnal, 1 db táblagéppel és Hipernet 4G hozzáféréssel támogatta.

 

„Az applikáció nagy népszerűségre tett szert a kutyatulajdonosok körében, ezért is döntöttünk a funkciók bővítése mellett. A felhasználók visszajelzései alapján pedig már több tervünk van arra is, hogyan fejleszthetnénk még tovább az alkalmazást” – mondta el Óvári András, a Vigyél Haza Alapítvány alapítója, az applikáció ötletgazdája.

  • Megosztom