Különleges lehetőség a hazai egyetemen

Februártól már Budapesten is szerezhetnek nemzetközi diplomát az év egyetemének választott Coventry University szakjain a hazai hallgatók a brit árak töredékéért. A 2016-os tavaszi félévtől ugyanis a Metropolitanen indítja el üzleti képzéseit a Coventry Egyetem, az üzleti szakok elvégzésével a külföldi munkaerőpiacon is értékes diplomához jutnak a diákok.

 

Akár a Magyarországon elérhető legértékesebb üzleti alapvégzettség lehet a neves brit Coventry Egyetem diplomája, mindezt pedig a Metropolitan Egyetemen szerezhetik meg a hallgatók. A Coventry Egyetem a Times Higher Education Awards-on kapta meg az „Év egyeteme” díjat 2015–ben, az intézmény által kibocsátott diploma pedig a világ legjobb 4%-ába tartozik a QS World University besorolása alapján. A január 1-jétől egyetemként működő Metropolitanen a Coventry Nemzetközi marketing, Nemzetközi gazdálkodás és Turizmus-vendéglátás szakjaira jelentkezhetnek a hallgatók, akik az alapképzéssel párhuzamosan, vagy már diplomásként, munka mellett 1 év alatt megszerezhetik a brit diplomát.

 

„A diplomás pályakövetési kutatásból évről évre látjuk, hogy a pályakezdő fiatalok és a munkaerőpiacra már kilépett fiatalok számára is egyre fontosabb a nemzetközi karrier. Ennek ismeretében tudatosan kerestük az együttműködést nemzetközi, nagy rangú intézményekkel. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy a neves brit egyetem minket választott. Az együttműködés által Magyarországon először szerezhetik meg a magyar hallgatók a patinás brit egyetem diplomáját” – mondta el Dr. Vass László, a Metropolitan Egyetem rektora

 

A brit Felsőoktatási Statisztikai Ügynökség (a Higher Education Statistics Agency) adatai alapján az egyetem végzősei kimagasló arányban, 94%-ban helyezkednek el a munkaerőpiacon vagy tanulnak tovább. A Metropolitanen induló képzések célja, hogy a magyar hallgatók is hasonlóan kimagasló arányban érjenek el sikereket a hazai és nemzetközi munkaerőpiacon.

 

A képzésre a Metropolitan weboldalán, valamint a felvi.hu oldalon lehet jelentkezni. További információk az intézmény weboldalán találhatók.

  • Megosztom