Különleges kiállítás Budapesten

2015 a Fejlesztés Európai Éve. Ez alkalomból az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az ARC pályázatot hirdetett „Te hogyan tennéd jobbá a világot?” címmel. A pályázat legjobb alkotásai tekinthetők meg a Millenáris parkban, az Európa Pont melletti füves területen, 2015. szeptember 25-től november 8-ig.

 

Napjainkban mintegy 1,2 milliárd ember él súlyos szegénységben: 850 millióan nem jutnak elegendő élelemhez, 780 millióan egészséges ivóvízhez; 61 millió gyerek nem jár iskolába; másfél milliárd ember él fegyveres konfliktus sújtotta területen.

Az Európai Unió a világ messze legjelentősebb adományozója. Az EU-nak köszönhetően ma 70 millióval több ember jut tiszta ivóvízhez, 14 millióval több gyerek járhat általános iskolába, 18 millióan kaptak védőoltásokat, 24 millió ember kezdhetett el gazdálkodni.

 

A pályázatban feltett kérdés elsősorban a fejlődő világ problémáira keres megoldásokat. A legjobb 29 pályaműből készült óriásplakát tekinthető meg a kiállításon. 3 pályamű díjazásban is részesült. Az első helyezést Északi Tamás nyerte, „Gondoltam” című alkotásával. A második helyezett Mester Kata és Mester Éva Hajnalka, „Mobil ötlet” című pályaműve lett, míg a harmadik helyezést Koncz Tímea „Esővízgyűjtés” című alkotása vitte el.

 

Az idei plakátpályázattal és kiállítással arra hívják fel a kiírók a figyelmet, hogy a szegénység kialakulásáért, illetve annak felszámolásáért mindenki felelős, függetlenül a földrajzi távolságtól.

  • Megosztom