Különleges hétvége a TV Paprikán

Az új kenyér ünnepére igazi különlegességet ajánl a TV Paprika: az augusztus 20-21-i hétvégén megállás nélkül, 48 órán át egyetlen téma körül forognak majd a műsorok: ez pedig a sütés, a péksütemények, a kenyér. A rendhagyó hétvége ’A kenyér lelke’ címet kapta, és számos premiert, köztük a TV Paprika vadonatúj, saját gyártású műsorát is elhozza, amely a legismertebb hazai pékekkel készült.

 

Miért ne lehetne változatos a mindennapi kenyerünk? És miért ne süthetnénk meg mi magunk, otthon a tönkölyös, diós, rozmaringos vagy éppen kovászolt kenyerünket? Mi lenne, ha nem ragadnánk le a felvágottas kenyérnél? Ha házi borkorcsolyára cserélnénk a chipset? Vagy ha a magunk alkotta bagelt csomagolnánk tízóraira? Erről szól az augusztus 20-ai ünnepi hétvége a TV Paprikán. Nézzük a műsorkínálatot.

 

Ezen a hétvégén mutatkozik be a TV Paprika újdonsága, a „Paprika Pékség”. Az ország négy kiváló és ismert péke-cukrásza most nem a saját sütödéjében, hanem a TV Paprika konyháján süt-főz, pontosan olyan körülmények és kellékek közt, mint egy hétköznapi konyhában. Ők: Rosenstein Tímea, híres vendéglátó család tagja, a sütés, a desszertek, a tálalás művésze. A műsorban olyan izgalmas finomságok kerülnek ki a keze alól, mint a bagel vagy a megunhatatlan almáspite.

 

Kovács Beának nem oly messze Budapesttől saját műhelye van, amelyet nem pékségnek, hanem pékességnek hív. Mondják, övé a legjobb kenyér a Balaton körül, ami igazán nagy szó. A Paprika Pékségbe is döntően kenyereket hoz, nem meglepő. Tőle érdemes ellesni az igazi kovászos francia kenyér elkészítését, de garantáltan mindenki kedvence lesz a diós-mazsolás változat is.

 

Juhász Misi nem oly rég ügyvédként dolgozott, mára a pékmesterség a főállása. Olyannyira, hogy Budapesten egy csúcskategóriás belvárosi pékségben süt nap mint nap. A TV Paprika kedvéért a foccaccia és a csokis kalács fortélyait is bemutatja.

 

Vajda József családi pékséget vezet, amelyben vallják: a természettel összhangban kell alkotni, minden nap egyre jobb kenyeret. Ehhez pedig nem kell más, mint kiváló minőségű liszt, víz, só, kovász és egy csepp szeretet. A teljes kiőrlésű rozskenyér vagy a vajas kifli illata és íze páratlan lesz.

 

A négy pék kedvenc receptjei mellé, vagy épp a frissen sült pékárukból Dános Tamás profi hobbiséf, a műsor házigazdája készít finomat, legyen az füstölt lazacos bagel vagy épp kalácsfelfújt.

 

A TV Paprika nonstop „A kenyér lelke” hétvégéjén Gordon Ramsay főzőkurzusa elmaradhatatlan lesz – a sztárséf a klasszikus morzsasütivel kezd, de fokhagymás kenyeret is süt majd a bárányragu mellé. „Martha Stewart – Sütivilág”: sok háziasszony példaképe Martha, akitől érdemes megtanulni az égetett tészták, töltött édes finomságok, piskóták, bögrés sütik és a házikenyér titkát is, lépésről-lépésre. De ezen a hétvégén a TV Paprika bemutat két angol fiatalembert is, akik testvérek: az egyikük pékmester, a másikuk hentes. A „Pékfivérek” műsorukban pedig mesterien ötvözik a kenyeret a húsfélékkel.

 

Az új kenyér ünnepén érdemes lehet szétnézni egy kicsit: a világ egyes részein hogyan sütik a kenyeret? „Paul Hollywood mindennapi kenyere” éppen ez a műsor lesz. Paul a világ kenyereinek titkait mutatja majd be, vagyis azt, hogyan süssünk kovásszal, mitől ellenállhatatlan a citromos-narancsos szicíliai édeskenyér vagy épp hogyan süthetjük meg a ciabattát és a bagettet otthon is, egyszerűen.

 

  • Megosztom