Különleges dizájnnal jön a jövő Mercedese

A Mercedes-Benz Design Nap fénypontjaként Gorden Wagener, a Daimler AG vezető formatervezője mutatta be Magyarországon először a lenyűgöző koncepcióautót, a Vision Mercedes-Maybach 6 Cabrioletet. Az eseménynek hazai felsőoktatási vonatkozása is van: a Mercedes-Benz és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem 15 éves együttműködésének keretében a német dizájner szakmai konzultációt tartott a MOME Járműtervezési szakirányának hallgatóival, akik gyakorlati képzésüket a csillagos márka formatervező kollégáinak együttműködésével végzik.

 

A hazai Mercedes-Benz Fashion Weeket megelőző Mercedes-Benz Design Napot a prémium márka vezető tervezője, Gorden Wagener nyitotta meg. Az Iparművészeti Múzeumban megrendezett rendhagyó sajtótájékoztatón a vezető formatervező betekintést nyújtott a Mercedes-Benz formatervének jelenébe, valamint jövőbe mutató dizájnstratégiájába. Mindezek mellett a dizájner Magyarországon is bemutatta a nagyközönségnek a jelenkor legújabb, lélegzetelállító megtestesítőjét és egyben a formatervezés csúcsát, a Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet tanulmányautót is.

 

Az 5,7 méter hosszú járművet először tekinthette meg a magyar közönség a Design Nap során, ahol a résztvevők testközelből is szemügyre vehették a teljes mértékben elektromos hajtású modellt. Az egyedi autó mintegy 750 lóerő teljesítmény leadására képes, és mindössze 4 másodpercre van szüksége a 100 km/órás sebesség eléréséhez. A különleges elektromos töltési teljesítménynek köszönhetően pedig 5 perc alatt 100 kilométer megtételére képes töltést vehet fel az akkucsomag.

 

Az autóipari dizájn csúcsát képviselő modellben a belső fapadlót alumínium betétek díszítik, a bársonykék színben tetszelgő koncepcióautó kétszemélyes ülésrendszere pedig fejedelmi kényelmet biztosít. A klasszikus, vintázs hangulatot idéző formák mellett a jármű belsejében a legmodernebb infotainment rendszerek kaptak helyet. A hagyományos értelemben vett nyomógombok helyett érintéssel, vagy akár hangutasítással is kommunikálhatunk az autóval.

 

A márka sikerében nem csupán a folyamatos fejlesztések, hanem a hosszútávú és inspiráló együttműködések, valamint a fiatal tehetségek támogatása is jelentős szerepet játszik. A Mercedes-Benz és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem immár 15 éve töretlenül erősíti egymás munkáját. A jubileumi évforduló apropójából a Design Napon Gorden Wagener személyre szabott konzultációt tartott a MOME Járműtervezési szakirány hallgatóinak.

 

Lendület, haladás, sebesség – mindez már 15 éve jellemzi az együttműködést a Daimler Design és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem között. Idén 15 éve, hogy a MOME partnerre lelt a Daimler Design világszínvonalú szakértői közösségében, támogatva a csúcstechnológia meghonosítását az egyetemen, továbbá az oktatási program nemzetközi színvonalának emelését. És ugyancsak 15 év telt el azóta, hogy a Daimler Design felismerte a MOME-n azt a tervezői potenciált, mellyel a fiatal alkotók munkája és az általuk képviselt újgenerációs, friss szemléletmód hozzájárulhat a márka folyamatos megújulásához.


Tags:

  • Megosztom