Különleges divatesemény

Ahol elkel a segítség, ott nem elég egyszer segíteni. Tisztában vannak ezzel a Geometry Global munkatársai is, akik idén is a szívükön viselték a ritka veleszületett betegséggel élők sorsát, és – továbbra is pro bono – támogatták munkájukkal a RIROSZ március 10-én értük rendezett különleges divatbemutatóját.

 

Az ügynökség munkatársai idén a RIROSZ és a PS Magazin közös rendezvényéhez, a ,,Jól áll neked a tolerancia” divatesthez készítettek kreatív anyagot. A március 10-én, 18:00 órakor, a Budapest Music Centerben kezdődő esemény célja, hogy ismét felhívja a figyelmet a szövetség munkájára, illetve a ritka betegséggel élők élethelyzetére – mindezt úgy, hogy közben a fiatal magyar divatszcéna képviselőit is támogatja.

 

A Geometry Global a tavalyi évben kreatív anyagokkal támogatta a ritka betegekkel foglalkozó civil szervezeteket összefogó, Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetségének (RIROSZ) munkáját. Többek között egy olyan plakát tervet is készítettek számukra, amely bekerült a 15. ARC köztéri kiállítás „Hétköznapi csodák” pályázatának legjobb munkái közé (Geometry Global: „Különlegesnek születtek” című óriásplakátja). A szakmai zsűri által kiválasztott, a kamara kiállítás keretein belül bemutatott pályamű a ritka betegekkel élőkre hívja fel a figyelmet, illetve a civil szervezet által elindított “Mentőöv” Információs Központ és Segélyvonal telefonszámra. A telefonvonalon keresztül lehetőség nyílik az érintettek számára, hogy a legrövidebb úton jussanak el a megfelelő szaktudással rendelkező orvosokhoz, intézetekhez és tagszervezetekhez, így kapva azonnali támogatást és segítségnyújtást, hogy életük könnyebbé, jobbá váljon.

 

„Jó érzés egy jó cél érdekében kreatívnak lenni. Sok olyan munka van, amire büszke vagyok, de volt néhány olyan, ami nagyon boldoggá is tett, mert éreztem, hogy a figyelemfelhíváson túl, szemléletformáló hatású is lehet. Ez is egy ilyen alkalom volt” – mondta Benesch Ferenc, a Geometry Global cégcsoport kreatív igazgatója.

 

A március 10-i rendezvény egy kerekasztal-beszélgetéssel indul, mely a toleráns viselkedés, illetve az elfogadás kialakult és kialakulófélben lévő megnyilvánulási módjait igyekszik feltérképezni a divat kapcsán, miközben betekintést enged a ritka rendellenességgel élők életébe. A szakmai tanácskozás résztvevői: Jokán Andrea (TASZ), Strasser Orsolya (PS Magazin), prof. Vörös Miklós (MOME), Dr. Pogány Gábor (RIROSZ), Kajdi Csaba (Visage), Lakatos Márk (stylist), moderátor: Lilu. Az est legizgalmasabb pontja a divattervezői pályázat döntője lesz. Az exkluzív fashion show keretében bemutatkozó fiatal tervezők az alábbi nyereményekért szállnak versenybe: 100 000 Ft pénzjutalom a RIROSZ felajánlásával, editorial fotózás a PS Magazin tavaszi-nyári számába Oleg Borisukkal és stábjával, részvételi lehetőség a Design Terminál konzultációs programjában (3 alkalom), valamint egy Benediction Brunch voucher a Kempinski Hotel Corvinus Living Roomjában, 20 000 Ft értékben.

  • Megosztom