Különleges csemege a régi autók szerelmeseinek

Magyar autóritkaságok és a Renault gyöngyszemei mellett a 85 éves Volvo autó- és motorsport is bemutatkozik április 28-30. között az Oldtimer Expón a Hungexpo B pavilonjában.

Idén a kiállítás kiemelt témája az autó-és motorsport hazai múltja lesz. Rali-és pályaautók, gyorsasági- és crossmotorok, formaautók lepik el a standokat április utolsó hétvégéjén – idézi az MTI a szervezők közleményét. Nemcsak a négy- és kétkerekűek, hanem gazdáik is részt vesznek az eseményen: április 30-án egykori nagy nevekkel, versenyzőkkel, autó- és motorépítő mesterekkel lehet majd találkozni. A Rusty Rodders az amerikai autó- és motorépítés magyar tanítványainak munkáival készül az eseményre, a korhű hangulatról pedig a helyszínen ideiglenesen felállított mozi gondoskodik, ahol korabeli filmeket és reklámokat vetítenek majd.

 

Igazi látványosságnak ígérkezik a motoros Stunt Riding bemutató, amelyen Erdős Csaba négyfős csapata lép fel. A félórás műsort a kiállítás mindhárom napján 12.30 és 16 órai kezdettel lehet megtekinteni.

 

Szombaton a nap különlegessége az Oldtimer Sokadalom lesz: a veteránok reggel a Biatorbágyi Premier Outlets Centernél gyülekeznek, onnan a pesti alsó rakparton a Dráva utca érintésével érkeznek meg a délelőtt folyamán az Expo területére – olvasható az MTI beszámolójában.

 

A gyerekek sem maradnak szórakozás nélkül, nekik a szervezők ugráló várral, trambulinnal és olyan standdal készülnek, amelynél régi pedálos kisautókat próbálhatnak ki.

 

A kiállítás május 1-én a zuglói Olimpiai Központ területén, a Velodrom Millenárison folytatódik, ahová már korhű ruhában várják az érdeklődőket. Azok, akik a régi idők kosztümjeit öltik magukra, csaknem fél áron vehetnek részt a rendezvényen, amelyen délelőtt 10 órától délután 3-ig számos, az Oldtimer Expón kiállított veterán jármű mutatja be teljesítményét. Az eseményre Ausztriából, Svájcból, Romániából, Németországból és Szlovákiából is érkeznek részvevők.

 

  • Megosztom