Különleges bevetésen a Borsodi

A Borsodi Sörgyár idén is úgy döntött, hogy felkarol egy jó ügyet a sörgyárnak otthont adó régióban. A vállalat munkatársai önkéntes összefogással egy Szupercsapatot alkottak, és ez alkalommal a Bükki Nemzeti Park népszerű túraútvonalának, a Szinva tanösvénynek felújítását tűzték ki célul.

 

A Borsodi a Molson Coors globális sörgyártó vállalat tagjaként minden évben egy teljes hónapot szentel a társadalmi felelősségvállalásnak, ahol kiemelt figyelmet kap a sörgyárnak otthont adó észak-magyarországi régió. Idén a Bükki Nemzeti Parkkal együttműködve újította meg a Szinva tanösvényt, amely az ország egyik legnépszerűbb turista útvonalainak egyike, de a meredeksége miatt eddig váratott magára a felújítás.

 

A Borsodi Sörgyár 9 új információs táblát biztosított a Szinva tanösvény megújításához, és a több mint 130 önkéntesből álló Borsodi Szupercsapat a táblák kihelyezésében is segítséget nyújtott a nemzeti parknak.

 

A Borsodi Szupercsapata azonban nem csak a környezet megóvásáért tesz meg mindent, ugyanilyen elkötelezettséggel áll ki a felelős alkoholfogyasztás mellett is.

 

A hónap másik kiemelt témája idén a felelős alkoholfogyasztás fontosságának hangsúlyozása volt a Borsodi Sörgyárnál. Dr. Zacher Gábor eleget téve a vállalat meghívásának a mindennapi függőségeinkről, és a túlzott alkoholfogyasztás veszélyeiről beszélt a Borsodi munkavállalóinak

 

A program jól illeszkedett a Borsodi figyelemfelkeltő kezdeményezéseinek sorába: tavasszal a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság húsvéti ellenőrző akcióját támogatta, valamint a BKK-val közösen nyáron jelentetett meg egy kiadványt, amelynek célja a felelős alkoholfogyasztás és az éjszakai közösségi közlekedés népszerűsítése volt.

 

 

 

  • Megosztom