Különleges videókkal üzennek a színészek

A koronavírus nehéz helyzetbe hozta a színészeket, hiszen nincs lehetőségük a közönség elé állni. A művészek különleges, közös videókkal mutatják meg az összefogás erejét.

Hatvanegy szereplő, harmincöt felnőtt és huszonhat gyermek énekli együtt a Valahol Európában musical egyik slágerét, A zene című dalt. A klipben olyan népszerű színészek is részt vesznek mint Mikó István, Vastag Tamás, Füredi Nikolett, Stéphanie Schlesser és Kisfaludy Zsófia, de többek között balett táncosok, az ügyelő és a művészeti titkár is dalra fakad. A produkcióban részt vesznek a Soproni Színházban 2019-ben és idén is nagy sikert arató musical gyermekszereplői is, így többek között láthatjuk Szilágyi Dávidot és Szokodi Rolandot is.

A klip különlegessége, hogy a résztvevők a saját otthonukban vették fel az éneküket. A külön készült videókból az egyik előadóművész, Szabó Laci készítette el a közös produkciót. A részletekről bővebben a színház oldalán olvashatnak.

A sopronin kívül számos más kezdeményezés is született a járvány kitörése óta, ilyen többek között az a klip, amelyben 168 népszerű, magyar színész adja elő – szintén online összefogással – Szemenyei János és Horgas Ádám Kis suttogás című dalát. A produkcióban részt vett többek között Alföldi Róbert, Pokorny Lia, Csonka András, Szinetár Dóra és Rudolf Péter.

Szintén gyorsan népszerűvé vált a debreceni Pál utcai fiúk csapatának előadásában a Mi vagyunk a grund című dal is, amelyben a fiúk a Vörösingesekkel együtt adják át az üzenetet: “egyedül gyengék, együtt erősek vagyunk”.

  • Megosztom