Különleges kísérletbe kezd az HBO

Egy alkalmazásnak köszönhetően a nézők maguk választhatják ki, hogy melyik szereplő szemszögéből követik az HBO új sorozatának történéseit. A Mosaic kínálata egyelőre egyetlen hatrészes alkotásból áll, de a hvg.hu beszámolója szerint újabb produkciók érkezhetnek a platformra.

Ma ismerkedhetnek meg a nézők a tévézést új szintre emelő Mosaic nevű megoldással. A hvg.hu összeállítása szerint az új, interaktív alkalmazás atyjaként a több sikerfilm fölött rendezőként bábáskodó Steven Soderberghet tartják számon, aki több éven át ötletelt és dolgozott csapatával a projekt megvalósításán. A termék pénzügyi hátterét az HBO biztosítja.

A Mosaic különlegessége abban rejlik, hogy a néző döntheti el, pontosan merre haladjon a film/sorozat cselekményszála, az adott jelenetek végén lévő klipekre bökve, ezáltal más perspektívából is megismerve az adott momentumot, illetve a még több részletet megtudva a jelenetben feltűnt szereplőről – írja a hvg.hu. A lap azt is hozzáteszi, hogy az interakció ugyanakkor nincs hatással a sztori végkifejletére, csupán annak irányára lehet befolyást gyakorolni.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy nyílt formátumú platformként kezelt Mosaicra később milyen tartalmak lesznek még elérhetők, most csak az HBO gondozásában készült, szintén Mosaic című, hatrészes nyomozós mozit lehet így megnézni. Ha az ötlet beválik, a jelenlegi tervek szerint további két további műsort gyártanának le hasonló formátumban.

A nézéshez szükséges Mosaic alkalmazást iPhone-ra, iPadre és androidos eszközökre is ingyen lehet letölteni. Egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el a hétfőn debütáló sorozathoz tartozó app.

  • Megosztom