Különleges gasztroesemény Budapesten

A Michelin és a Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésének köszönhetően március 26-án Budapest ad otthont az európai Michelin Guide díjátadó ünnepségnek.

Öt ország – köztük Magyarország – ezen a gálán tudja meg, hogy mely éttermeik érdemelték ki a Michelin csillagot. Európa legismertebb séfjei közül legalább 100 érkezik a magyar fővárosba, hogy együtt köszöntsék a Michelin család új tagjait. A budapesti gálaeseményen mutatják be a 2018-as európai Michelin-kalauzt (Michelin Main Cities of Europe Guide 2018), öt ország tudja meg, hogy mely éttermeik kaptak Michelin csillagot. A gálaestet ezért kiemelt figyelemmel kíséri majd a magyar mellett az osztrák, a lengyel, a cseh valamint a görög sajtó és gasztronómiai világ is.

A Michelin Guide munkatársai és a Magyar Turisztikai Ügynökség a díjátadó gála alkalmából a magyar fővárosba invitálták Európa Michelin csillagos éttermeinek séfjeit, így Budapest ezen az estén az európai gasztronómia legrangosabb képviselőinek találkozóhelye lesz. Az előzetes visszaigazolásokból az látható, hogy Európa leginkább elismert séfjei közül legalább 100 utazik a magyar fővárosba az eseményre. Közülük több, mint 25-en 3 csillagos éttermek séfjei. Itt tartózkodásuk alatt nem csak Budapest különleges hangulatát és pezsgő mindennapjait fedezhetik fel, hanem megismerhetik a hagyomány és innováció fémjelezte magyar gasztronómiai kultúrát is. Az európai Michelin Guide kiadvány budapesti bejelentése azért is különleges, mert eddig mindössze egyszer, tavaly tartottak hasonló eseményt, akkor Brüsszelben. Budapest így a második állomása a rendezvénysorozatnak, ami fontos elismerés.

Március 25-én, az eseménysorozat nyitányaként a Magyar Turisztikai Ügynökség egy zártkörű szakmai napot szervez, ahol Európa négy Michelin csillagos séfje magyar sztárséfekkel közösen tart mesterkurzust a Belvárosi Piacon. Az MTÜ az eseményre a magyar gasztronómiai szervezetek mellett karrierjüket most kezdő és már aktív ifjú séfeket hív meg, akiknek rendkívüli lehetőséget nyújthat az, hogy személyesen találkozhatnak a Michelin csillagos séfekkel. A rendezvény emellett Magyarország és Budapest számára is páratlan lehetőség arra, hogy újfent megmutassa: készen áll arra, hogy további, nemzetközi szinten is fontos esemény házigazdája legyen – olvasható az MTÜ weboldalán.

  • Megosztom