Különleges előadókat jelentett be a Brain Bar

Hogyan lesz valaki 14 évesen egy limonádécég vezérigazgatója? Milyen jogai lesznek a jövő szarvasmarháinak? Mi van, ha túlértékeljük a mesterséges intelligenciát? A Brain Bar legújabb előadói május végén Budapesten is bemutatják vízióikat.

Európa legnagyobb jövőfesztiváljára Budapestre látogat Mikaila Ulmer, aki 14 éves korára nem kisebb eredménnyel büszkélkedhet, minthogy a Me & Bees limonádémárka alapító-vezetőjeként terméke szinte az összes amerikai élelmiszerlánc polcán megtalálható.

Élhetünk-e állattartás nélkül? Jacy Reese szerint nem kérdés, hogy a tányérunkról hamarosan eltűnnek az állati fehérjék – kivéve a laboratóriumban előállított húst. Az állattartás vége című könyvében Reese tudományos és etikai szempontból is olyan jövőt vízionál, amiben már nem lesz szükség vágóhidakra.

Itt lesz Gary Smith, aki szerint a mesterséges intelligencia korában az igazi veszélyt nem az embernél okosabb gépek jelentik, hanem éppen az a tévhit, hogy a gépek okosabbak nálunk. “AI Delusion” című legújabb sikerkönyvének apropóján Smith a mesterséges intelligenciával kapcsolatos téveszméket cáfolja meg Budapesten.

A Brain Bar-on előad mellettük Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, dr. Alexander Kotouc, a BMW i termékmenedzsment-vezetője, Jeffrey Tucker Bitcoin-guru, a liberty.me alapítója és Kevin Folta, a géntechnológiával módosított élelmiszerek kutatója a Floridai Egyetemen.

A világ vezető gondolkodóit idén is ingyenesen hallgathatják meg a diákok és a tanárok. Csupán annyit kell tenniük, hogy regisztrálnak a Brain Bar oldalán. A fesztivál szervezői emellett várja azok jelentkezését is, akik szívesen bemutatnák a látogatóknak lélegzetelállító projektjüket, találmányukat. A Brain Bart ismét a Corvinus Egyetemen rendezik meg május 30-31-én.

  • Megosztom