Különleges C-Lab megoldásokkal készül a CES-re a Samsung

Nyolc új, mesterséges intelligencia alapú projektet mutat be a jövő héten kezdődő Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (Consumer Electronics Show, CES) a Samsung Electronics C-Lab (Creative Lab) programja. A kiállításon nyolc külsős, a C-Lab keretein belül indult startup is bemutatja újdonságait, további üzleti lehetőségek reményében.

Az új C-Lab projektek, a „Tisplay” videóba ágyazódó hirdetési szolgáltatás, az „aiMo” ASMR hangrögzítő megoldás, a „MEDEO” azonnali videokészítő szolgáltatás, a „PRISMIT” MI támogatással ellátott hírkövetés, a „Perfume Blender” egyéni parfümkészítő szolgáltatás, a „Girin Monitor Stand” önbeállító monitorállvány, az „alight” intelligens asztali lámpa, valamint a „SnailSound” hallássegítő megoldás.

A 2016-os debütálása óta a C-Lab eddigi legtöbb újdonságát mutatja be egy kiállításon, a 2019-es CES alkalmával. A rendezvényen való részvétel lehetőséget kínál a projektek további finomhangolására, illetve a prototípusok előkészítésére, amelyek alapján a végső piaci termékek készülnek.

„Ebben az évben is igazán ígéretes, az MI-technológia támogatásával alkotott C-Lab fejlesztésekkel találkozhatunk, többek között a videovágás vagy éppen a parfümkészítés területén. Ezek a megoldások szorosan kapcsolódnak a mindennapi életünkhöz, és bízunk benne, hogy felkeltjük a kiállítás látogatóinak érdeklődését” – mondta Inkuk Hahn, a Samsung Electronics kreatív és innovációs központjának vezetője és alelnöke.

A kiállításon nyolc további start-up vállalkozás, a Samsung C-Lab külsősei, a MOPIC, a LINKFLOW, a lululab, a WELT, a Cooljamm company, a MONIT, a BLUEFEEL és az analogue plus is bemutatja legújabb fejlesztéseit.

A külsős projektek közül hárman nyerték el a CES 2019 innovációs díjat, az egyik leginkább figyelemre méltó termék a díjazottak közül a LINKFLOW FITT360 nyakban viselhető kamerája, amelyet két egymást követő évben is elismertek digitális képalkotási kategóriában. A MOPIC és a lululab hordozható médialejátszók és kiegészítők, valamint a biotechnológia kategóriában érdemelték ki az innovációs díjat. 2016 óta a C-Lab külsős vállalatait hat alkalommal díjazták, bizonyítva a technológiáik piacképességét.

A C-Lab 2012-es megalapítása óta a program egyfajta vállalati inkubációs megoldást kínál a legjobb ötleteknek, támogatva a kreatív vállalati kultúrát és az innovatív ötletek megvalósulását a Samsung minden alkalmazottja számára. A program az újszerű ötletek megvalósítását támogatja bármely vállalkozási területen. A C-Lab 2015-ben bevezetett külsősprojekt-irányelveinek értelmében a Samsung alkalmazottai, a sikeres C-Lab projekt megvalósítását követően a saját startup vállalkozásuk elindításához is kapnak támogatást. A hozzájárulás, akár pénzbefektetés, akár vállalati tanácsadás formájában veszik igénybe, a startup növekedését szolgálja úgy, hogy annak vezetősége független marad.

  • Megosztom