Különleges autó kerül kalapács alá

A MINI a július 12-15. között megrendezendő Goodwood Festival of Speed második napján árverezi el a Harry herceg és Meghan hercegnő májusi esküvőjére készített élményautót.

A Nagy-Britannia déli részén fekvő Goodwood immáron negyed évszázada ad otthont évről évre a nemzetközi motorsport-naptárak egyik legegyedibb, legtempósabb és legközvetlenebb eseményének. Ez a négykerekű sebesség élményét hirdető Festival of Speed, amelynek idei felvonásán a MINI kalapács alá gurít egy hamisítatlanul egyedi autót. Idén májusban Oliver Heilmer, a brit prémiumgyártó vezető formatervezője és csapata a háromajtós MINI egyszeri, rendkívüli különkiadásával emlékezett meg a nagy-britanniai Sussex megye hercegnői és hercegi címét viselő Meghan hercegnő és Harry herceg esküvőjéről, az egyetlen példányban elkészített MINI-különlegességet pedig most pénteken, a július 12-15. között megrendezendő Goodwood Festival of Speed második napjának nyilvános aukcióján árverezik el. A bevételt teljes egészében a HIV-fertőzött gyermekeket támogató CHIVA alapítványnak (Children’s HIV Association) utalják át.

Az ifjú pár május 19-i esküvőjét éltető MINI egyediségéről egy sor hamisítatlan részlet gondoskodik. A tető kézzel rajzolt mintázata például Nagy-Britannia zászlajának és az Egyesült Államok nemzeti lobogójának összeolvadását ábrázolja, amely Harry herceg és Meghan hercegnő egybekelését szimbolizálja. Az ajtók kinyitásakor az egyedi MINI exkluzív, „Just Married” („Friss házasok”) feliratot vetít ki a földre. „Nagy örömünkre szolgál, hogy a CHIVA alapítvány számára aukcióra bocsáthatjuk ezt a különleges autót a Goodwood Festival of Speed második napján. Szorítunk e nemes célért, hogy a lehető legnagyobb adományt adhassuk az alapítványnak” – nyilatkozta Oliver Heilmer.

  • Megosztom