Külföldön terjeszkedne a Central

A határon túli terjeszkedésben látja a Central Médiacsoport további növekedésének lehetőségét Varga Zoltán, a társaság tulajdonosa és vezérigazgatója. Az Internet Hungary nyitónapján tartott előadásában jelezte, hogy a közeli piacok lehetnek az első célpontok, illetve a 24.hu beszámolója szerint beszélt arról is, hogy G7 néven egy új, gazdasági fókuszú portált indítanak.

 

Megváltozott a piaci környezet, ezért Varga Zoltán és a Central-csoport ezért az új piaci helyzethez igazodó új stratégiát dolgozott ki, melyben kulcsfontosságú szerep jut a digitális területnek, ugyanis minden fontosabb mutató alapján e területen lehetséges a legnagyobb növekedés – írja beszámolójában a 24.hu. Varga azt mondta, a Central terjeszkedni készül e szegmensben, amihez folyamatosan új piacokat keres, ahol megjelenhet. Varga lehetséges célpontként említette a Magyarországhoz közeli lengyel, cseh és a szlovák piacokat. Az üzletember ezt azzal magyarázta, hogy az említett országok piaci mérete, kedvező gazdasági mutatói, illetve a hasonló gondolkodás segítheti az e piacokon való erősítést.

 

A 24.hu közlése szerint Varga a legtöbbet a lengyel piacról beszélt. Szavai alapján arra lehet számítani, hogy a Central által idén nyáron megvásárolt és a Central csapatába integrált Nosalty például a lengyel digitális médiapiacon is megjelenik. „A Nosalty lesz a faltörő kos, velük indulunk el a külföldi terjeszkedés felé – mondta a Central vezérigazgatója, aki hozzátette, hogy nem csak gasztróban gondolkodik.

 

Varga megemlítette, hogy a Nosalty-n kívül a Central digitális portfóliója nemrégiben kibővült a rangado.hu nevű futball tematikájú oldallal is, mely a 24.hu ernyője alá került be, és remekül teljesít. Hamarosan nyilvánosan is elérhető lesz ezenkívül a G7 nevű oldal is, mely egy gazdasági tematikájú portál lesz.

 

Siófokon ma kezdődött a hazai digitális ipar egyik legjelentősebb konferenciája, az Internet Hungary. A kétnapos rendezvényen a felforgatók kerülnek a figyelem középpontjába. A rendezvény alatt öt teremben, több száz hazai és számos külföldi előadótól hangzanak el előadások.

  • Megosztom