Kreatív tévések – itt a TOP25

Az RTL-hez és a TV2-höz köthető szakemberek uralják a Kreatív magazin által összeállított, a legsikeresebb tévés kreatív vezetőket bemutató listát. A rangsort Herman Péter vezeti, aki Árva Lászlót és Németh Ádámot előzte meg.

 

A Kreatív kommunikációs szaklap TV Trend című tematikus tévés magazinjában közölte először a 10+15 legsikeresebb tévés kreatív vezető listáját. A 25 legfontosabb televíziós műsorkészítő kreatív vezető közül az első 10 helyezettet sorrendben mutatták be, a további 15 szakembert pedig abc-sorrendben.

 

A listát Kenderessy Szabolcs, a SorozatWiki főszerkesztője és Román Balázs, a Kreatív főszerkesztője készítették. Az összeállításban kizárólag a 2015 szeptembere és 2016 augusztusa között képernyőre került produkciók számítottak. A készítők első körben begyűjtötték a legnagyobb országos és kábelcsatornáktól az említett időszakban készült összes produkció kreatív vezetőinek listáját. Ha egy műsornál két név volt jelölve, akkor ezt a későbbi értékelésnél más súlyozással vették figyelembe. Erősítette az adott vezetőt, ha több műsorért is felelt, és gyengítette, ha volt köztük olyan, ami nem hozott jó eredményeket.

 

Az egyes emberek helyezéseit az általuk készített produkciók üzleti és kreatív eredményei alapján határozták meg. A legfontosabb üzleti sikert jelző mutató a produkció nézettsége volt. A nézettségi eredmények áttekintésekor az abszolút nézettségi eredményeket és a csatornaátlaghoz viszonyított értéket is nézték. A másik fontos üzleti szempont a produkció mérete volt. A kisebb gyártási költséggel futó műsorok kevesebbet értek, mint a nagyszabásúak.

 

Az értékelés további szempontjai inkább a kreativitásra koncentráltak. Vizsgálták, hogy a produkciók teljesen újak voltak-e, vagy ha nem, akkor az előző évadhoz képest mennyiben újultak meg; az egymás után következő adások hasonlóan vannak-e felépítve, vagy teljesen eltérnek egymástól. Azt is figyelték, hogy az adott kreatív vezetőhöz kapcsolódó produkciók csak néhány hónapig voltak-e adásban, vagy akár az egész vizsgált időszakban láthattuk azokat.

 

Top 10 legsikeresebb tévés kreatív vezető

 

1. Herman Péter – RTL Magyarország (RTL Klub és az RTLII saját gyártású műsorainak többsége)

2. Árva László – TV2 Csoport (A Nagy Duett, Sztárban sztár, Ezek megőrültek!)

3. Németh Ádám – TV2 Csoport (A Nagy Duett, Sztárban sztár, Kismenők)

4. Rozgonyi Ádám – UFA Magyarország (Barátok közt)

5. Bányai Gábor – szabadúszó (Maradj talpon!, Játék határok nélkül, Butiquehotel.hu)

6. Krigler Gábor – HBO Europe (Aranyélet)

7. Négyesi Péter – RTL Magyarország (1 perc és nyersz!, Vigyél el!, Hagyjál főzni!)

8. Varga Rita – RTL Magyarország (A konyhafőnök, A Konyhafőnök Junior)

9. Losonczi László – IKO (Drágám, add az életed!)

10. Schiwert-Takács László – RTL Magyarország (Hungary’s Got Talent, Partyzánok)

További 15 sikeres tévés kreatív vezető:

Ajkay Krisztina – MTVA (Magyarország, szeretlek!), Csényi Kati – CYDFILMS (Készhelyzet), Deák Viktória – TV2 Csoport (Összezárva Friderikusszal, Az 50 milliós játszma, Édes Élet), Felhős György – TV2 Csoport (Jóban Rosszban), Forgó László szabadúszó (A Dal 2016), Galló Krisztina – Sony Pictures Television CE (Ádám keresi Évát, Totalcar), Goda Krisztina – szabadúszó (Csak színház és más semmi), Kónya Gergely – RTL Magyarország (Farm), Kovács Dániel Richárd – RTL Magyarország (Válótársak), Kovács Kristóf – Primetime Entertainment (Gyertek át szombat este!, Showder Klub), Prukner Brigitta – Viasat Hungária (Észbontók, Négy esküvő), Rubin Kristóf – RTL Magyarország (Gyertek át szombat este!), Scrob Andrea – MTVA (Fölszállott a páva), Selmeczi Viktória – Attention Production (Éjjel-Nappal Budapest), Wágner Tamás – IKO (Összezárva Friderikusszal, Édes Élet)

  • Megosztom