Közeleg a Virágkarnevál, Debrecen megtelt

Egyre nagyobb az érdeklődés a Virágkarnevál iránt, Debrecenben és a környéken sem lehet már szállást találni.

A karneváli hét csúcspontját jelentő augusztus 20-i virágkarnevál díszvendégeinek közismert, népszerű embereket kértek fel. Ott lesz a lelátón a virágkocsik és művészeti csoportok felvonulásakor mások mellett Alexander Rybak fehérorosz származású norvég hegedűművész, Apáti Bence balett-táncos, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, Göttlinger Dániel világkupa-aranyérmes debreceni kerekesszékes vívó, Molnár Andrea táncművész, Müller Péter Sziámi, a hazai alternatív zenei élet meghatározó tagja, Péter Bence zongoraművész, Trokán Anna színművész és Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója – derül ki az MTI tudósításából.

A Fények éjszakája keretében péntektől vasárnapig három helyszínen is épületvetítéseket tartanak. Egy nemzetközi 3D-mapping művészekből álló csapat segítségével a Nagytemplom, a régi városháza és a Déri Múzeum “kel életre” – tette hozzá. A virágkarnevál történetében először 49 táblás sakkszimultánt is rendeznek majd.

Augusztus 20-án délután a Kölcsey Központban Pintér József nemzetközi nagymesterrel és a 11 éves debreceni tehetséggel, a már most 1954 Élő-pontszámmal rendelkező Tran Dáviddal mérkőzhetnek meg a sakkozni tudók.

Elkészült a virágkarnevál dala is, amelynek szövegét Jantyik Zsolt, a PG Csoport frontembere, zenéjét pedig A Dal 2018 felfedezettje, a debreceni Dánielfy Gergely szerezte. A virágkarnevál biztosítására a katasztrófavédelem és a rendőrség a szokásosnál nagyobb létszámmal, megerősített szolgálattal és operatív törzs működtetésével készül.

  • Megosztom