Közel duplájára nőtt az online videófogyasztás

A 2016-os 4,28 óráról a múlt évben már 7,91 órára nőtt az átlagos online videófogyasztás a Limelight „State of Online Video 2020” kutatása szerint. A felmérésből az is kiderült, hogy az elmúlt hat hónapban a megkérdezett fogyasztók közel fele fizetett elő új streaming szolgáltatásra.

A tavaly mért 7,91 órás érték egyébként 2019-hez képest is viszonylag komoly, 16 százalékos bővülést jelent. A több ezer amerikai, brit, dél-koreai, francia, indiai, indonéziai, japán, olasz, német és szingapúri fogyasztó megkérdezésével készült kutatás egyik érdekes megállapítása, hogy a válaszadók 27 százaléka már hetente 10 óránál is többet szán online videófogyasztásra.

Bár az internetes videók nézése minden korosztályban erősödött, a kutatás alapján úgy tűnik, hogy a leginkább a 46 éven felüliek körében nőtt ez a tevékenység. A legnépszerűbb tartalmak a tévéműsorok – jellemzően sorozatok – voltak, ezt követte a film kategória. Az előbbi esetében 48, míg utóbbinál 22 százalékos növekedést mért a Limelight kutatása 2020-ban 2019-hez képest.

Jelentősen megnőtt a felhasználók által létrehozott tartalmak nézési ideje is, ebben a szegmensben duplázást mértek a felmérés készítői. A YouTube toronymagasan a legnépszerűbb platform a felhasználói videók nézésére, jócskán megelőzve a második Facebookot.

Jelentős változásokat mért a kutatás az SVOD (Subscription Video on Demand) szolgáltatások iránti keresletben. Míg 2018-ban a vizsgált országokban átlagosan egy ilyen megoldásra fizettek elő a megkérdezettek, addig tavaly már 1,5 volt ez az érték. Az Egyesült Államokban átlépte a kettőt az átlag, és Indiában is elérte a 2-t.

A streaming szolgáltatások iránti növekvő érdeklődést mutatja az is, hogy a válaszadók 47 százaléka fizetett elő ilyen megoldásra a kutatást megelőző hat hónapban.

  • Megosztom